Op de vlucht geslagen belastingontduiker in de slaaptrein naar Chiang Mai van zijn bed gelicht

AYUTTHAYA:- Een directeur van een importbedrijf die op de vlucht was voor een gerechtelijk bevel in een zaak van belastingontduiking van 175 miljoen baht, werd in de slaaptrein naar Chiang Mai van zijn bed gelicht.

Khun Sujit (wiens achternaam door de politie werd achtergehouden) reisde gisteren met de speciale sneltrein nr. 9 van Bangkok naar Chiang Mai.

De spoorwegpolitie arresteerde hem op het station van Ayutthaya, waar de trein stopte om passagiers in en uit te laten stappen, zo vertelde generaal-majoor Amnat Traipoj, commandant van de spoorwegpolitie, dinsdag aan verslaggevers.

De verdachte, een senior executive van een bedrijf dat chemicaliën importeert voor de vervaardiging van plastic producten, werd aanvankelijk gearresteerd op 29 april 2019 op grond van een arrestatiebevel uitgevaardigd door de Bangkok South Criminal wegens vermeende belastingontduiking in strijd met artikel 27 van de douanewet .

Hij vocht de zaak aan en won in de lagere rechtbank en het hof van beroep.  Aanklagers gingen in beroep bij het Hooggerechtshof, dat hem tot een jaar gevangenisstraf en een boete van 175,65 miljoen baht veroordeelde.

Volgens de Facebook-pagina van de Ayutthaya Railway Politiem vluchtte de verdachte en er werd een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai Enquirer
Content: Olleke Bolleke in Ayutthaya
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!