De hoofdstad van Thailand, Bangkok, moet rekening houden met overstromingen

BANGKOK:- De gouverneur van Bangkok waarschuwde gisteren de inwoners van Chao Phraya om in de komende week alert te zijn op mogelijke overstromingen.

Khun Aswin Kwanmuang, de gouverneur van Bangkok, plaatste een waarschuwing op zijn Facebook-pagina dat in de komende weken en in de maand december hoge waterstanden worden verwacht.

De afdeling Hydrografie heeft ook gewaarschuwd voor stijgende waterstanden in het gebied rond het hoofdkwartier van de Royal Thai Navy en het fort Phra Chulachomklao tussen 19 en 28 november.

Het hoogwaterpeil zal tussen 06.00 uur en 15.00 uur pieken als gevolg van de noordoostelijke moessons die de Golf van Thailand in drijven.

Aswin zei dat de BMA had gecoördineerd met de Royal Irrigation Department om meer water vrij te maken voor de Chao Phraya-rivier en om de waterstroom te beheersen.

De BMA probeert gebieden van eerdere overlopen langs de Chao Phraya-rivier te versterken met dijken van zandzakken en waterpompen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai Enquirer
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thai Enquirer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!