Op de valreep heeft de kustplaats Hua Hin zijn heropeningsplannen aangepast

HUA HIN:- De toeristische autoriteiten (TAT) hebben eerder deze week gemeld dat het land zijn heropeningsmodel heroverweegt, aangezien zij het nieuws “One SOP, One System” (OSOS) beleid gaan aannemen, waarbij zowel verplichte quarantaine als verzegelde routes voor alle pilotgebieden worden geschrapt dit jaar worden geschrapt en zouden bovendien de testkosten voor Covid19 testen gehalveerd worden.

De gouverneur van het Tat, Khun Yuthasak Supasorn zei dat de heropeningsplannen voor Pattaya, Chiang Mai, Hua Hin, Cha-am en Bangkok morgen zouden worden ingediend bij het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA ,met als doel om vanaf 1 oktober ingeënte toeristen te ontvangen, terwijl  “Samui Plus” een quarantainevrije bestemming zou worden 

Hij zei dat volgens dit plan elke provincie dezelfde Standard Operating Procedure (SOP) zal toepassen, waardoor toeristen vrij kunnen reizen binnen de aangewezen gebieden in elke provincie.

De toeristen moeten de richtlijnen wel strikt moeten volgen, zoals het activeren van de Mor Chana-app en dagelijks worden gecontroleerd door een SHA Plus-manager, in plaats van in quarantaine te gaan of alleen te reizen in het kader van een tourprogramma.

Khun Yuthasak verklaarde ook dat de TAT ook met gezondheidsautoriteiten heeft gesproken over een prijsverlaging, tot ongeveer 8.000 baht, voor drie RT-PCR-tests, wat wordt beschouwd als een obstakel voor het heropeningsprogramma in zowel “Phuket Sandbox” als “Samui Plus”  .

De pakketprijs moet vanaf oktober universeel worden toegepast op elke provincie, inclusief de “Phuket Sandbox”.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuidwest Thailand 
Bron: Huahintoday.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!