Géén garanties voor het uitgaansleven in oktober in Pattaya, de autoriteiten willen zich concentreren op culturele en natuurlijke activiteiten

PATTAYA:- De gezondheidsdienst van deze provincie heeft zich op de vlakte gehouden voor wat betreft een mogelijke heropening van Pattaya’s populaire bar-, nachtleven- en entertainmentindustrie in oktober, ondanks het voorstel om de stad te heropenen voor buitenlandse gevaccineerde toeristen, vergelijkbaar met de Phuket Sandbox, dat waarschijnlijk morgen in één of andere vorm wordt aangenomen.

Het bovengenoemde voorstel van de TAT wordt morgen bij het CCSA voor besluit ingediend, hoewel dit voorstel een grote stap voorwaarts voor Pattaya zou zijn en de eerste keer sinds begin maart 2020 zou zijn waarin toeristen vrij door het gebied mogen begeven zonder een strikte hotelquarantaine op de kamers, is het geheel niet zeker dat de wereldberoemde entertainmentindustrie van Pattaya geopend zou worden. Het is zelfs niet eens zeker of restaurants alcohol zouden schenken.

Zo is het zuidelijke Phuket al enkele maanden open, maar is nachtleven daar potdicht, ondanks dat de bevolking van het eiland sterk is ingeënt en alle toeristen/bezoekers zijn ingeënt.  Dit ondanks herhaalde verzoeken van de horecasector, die momenteel ongeveer vijf maanden op rij in het hele land gesloten is, om te mogen openen met strikte regels en voorschriften, vergelijkbaar als die met restaurants.  Ook geeft de plaatselijke horecasector aan dat zij als geheel weinig tot geen financiële steun hebben gekregen.

De beslissing, om eerlijk te zijn, is niet die van de burgemeester van Pattaya of de gouverneur van Chonburi.  De sluiting van het nachtleven en bars en het verbod op alcohol in restaurants is een mandaat van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, in Bangkok.

Hoewel het waar is dat de handhaving in het hele land sterk verschilt, ligt de kustplaats Pattaya onder een vergrootglas en worden daar alle Covid19 beperken vrij strikt toegepast, waarbij de autoriteiten zich er terdege van bewust zijn dat Pattaya het epicentrum van het nachtleven en de bars in Thailand is.

De CCSA heeft zichzelf tot dusverre buitengewoon voorzichtig en conservatief getoond met betrekking tot alles waar alcohol in voorkomt, en stelt voortdurend dat zij van mening zijn dat alcoholgerelateerde bijeenkomsten en evenementen de activiteiten met het hoogste risico zijn bij het verspreiden van Covid19 virus.  De CCSA heeft op dit moment (jammer genoeg) géén plan gegeven of een plan geschetst over het heropenen van entertainment, bars, concerten en het nachtleven in het land.

De autoriteiten in Chonburi willen echter de focus wegnemen van het nachtleven en de bars en toeristen geruststellen dat er nog genoeg te doen I s om mensen tijdens hun vakantie in Chonburi bezig te houden.

Op dit moment, met een onmiddellijke opening van het nachtleven die onzeker is, zijn leiders van plan zich te concentreren op het promoten van culturele en natuurlijke attracties in Pattaya voor potentiële gevaccineerde buitenlandse toeristen, evenals op locaties die momenteel al zijn geopend.

Enkele van de attracties en dingen waar leiders zich op willen focussen zijn: de stranden en hoeveel schoner ze zijn met een gebrek aan groot toerisme, Koh Larn en andere eilanden, wateractiviteiten zoals duiken en zwemmen, toeristische attracties zoals Nong Nooch Garden, het heiligdom van  Truth, Khao Kheow Open Zoo en dierenattracties.  

De provinciale autoriteiten  zijn ook van plan zich te concentreren op het feit dat Pattaya veel grote resorts heeft met veel voorzieningen, meerdere winkelcentra’s zoals Terminal 21 en Central Festival, honderden verschillende restaurants en natuurlijke attracties zoals Buddha Mountain, de Big Buddha (speciaal nieuw opnieuw geschilderd voor toeristen), en de vele lokale tempels zoals Wat Yansangwararam.

De Takhian Tia is ook van plan zich te concentreren op culturele en historische attracties, in de hoop dat toeristen geïnteresseerd zouden zijn om te leren hoe Thais door de geschiedenis heen leefden en om weven, traditionele Thaise kleding, eten en cultuur te ervaren.

De autoriteiten zijn ook van plan om de vele golfbanen in de omgeving van Pattaya te promoten, volgens de informatie die aan de plaatselijke pers is gegeven.  Het valt echter nog te bezien of dit drukte zal trekken met het beroemde nachtleven van Pattaya dat mogelijk niet kan openen vanwege zorgen van de autoriteiten over Covid-19.  

Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand merkt op dat ondernemers in de entertainmentsector inmiddels zijn begonnen met het indienen van petities en het aanbieden van suggesties aan de CCSA over hoe ze hun sector veilig kunnen openen, waarbij ze aangeven dat ze bereid zijn strikte regels te volgen als ze gewoon hun deuren mogen openen, inclusief voorstellen  om alleen gevaccineerde klanten en personeel toe te laten.

Zoals u van Olleke Bolleke gewend bent, zal hij er alles aan doen om u op de hoogte houden, de eerste van de voorstellen voor de heropening van Pattaya zullen de komende dagen besproken gaan worden. Ik ben zelfs bereid om mijn vrije zondag daarvoor op te geven.

Olleke Bolleke in Oost Thailand 

2 gedachten aan “Géén garanties voor het uitgaansleven in oktober in Pattaya, de autoriteiten willen zich concentreren op culturele en natuurlijke activiteiten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!