Op 1 april wordt een 3-maandelijks visverbod op de Andamanse Zee van Thailand ivm het paai seizoen van kracht

THAILAND:- Voor de kust van Phuket, Phang Nga, Krabi en Trang aan de kust van Andaman zullen van 1 april tot 30 juni jaarlijkse visserijbeperkingen worden opgelegd om de bestanden te laten herstellen. Het visverbod heeft betrekking op een gebied van 4.696 vierkante kilometer, van Cape Panwa in de provincie Phuket tot Laem Yong Star in de provincie Trang.

Het ministerie van Visserij liet gisteren weten dat de zee niet voor alle visactiviteiten gesloten is, eraan toevoegend dat de lokale bevolking vis mag vangen op voorwaarde dat hun boten minder dan 10 bruto tonnage groot zijn met motoren van minder dan 280 pk.

Het ministerie verklaarde dat de beperkingen zijn ingevoerd voor het Andaman-paaiseizoen, dat in juni piekt met een gemiddelde dichtheid van 1.197 vissen per 1.000 kubieke meter water.

Statistieken tonen aan dat de beperkingen succesvol zijn geweest, zei het, waarbij de jaarlijkse vangst in de Andamanse Zee sinds 2017 gestaag toeneemt.

Tijdens de sluiting stuurt de afdeling boten om de gebieden te patrouilleren.  Boten die worden betrapt op het overtreden van het verbod, krijgen een boete van 50.000 baht of vijf keer de waarde van de gevangen vis, afhankelijk van wat het hoogste is.

Het ministerie waarschuwde ook dat vissers die betrapt worden op het gebruik van illegale arbeid een boete kunnen krijgen van maximaal 2 miljoen baht of 2 jaar gevangenisstraf, of een combinatie van beide.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!