Automobilisten met openstaande boetes in Thailand luid en duidelijk gewaarschuwd 

BANGKOK:- Met ingang van 1 april zullen automobilisten die onbetaalde verkeersboetes op hun naam hebben staan, hun jaarlijkse auto belastingsticker niet uitgereikt krijgen om op de voorruit te plakken, zo herinnerde de regeringswoordvoerster  er vandaag aan te midden van de naderende deadline.

Automobilisten die de belastingsticker niet aan de verkeerspolitie tonen, riskeren een boete van maximaal 2.000 baht, evenals een vermindering van één punt op hun rijscore, zo verklaarde de regeringswoordvoerster, Khun Rachada Dhnadirek.

Veel automobilisten die per post bekeuringen voor verkeersovertredingen ontvangen, laten het na om de  boetes te betalen.

Sommige automobilisten zijn blijkbaar van mening dat de database van het departement van transport, het DLT, niet is gekoppeld aan de database van de verkeerspolitie en dat het voor ambtenaren daarom niet mogelijk is om te bepalen wie er nog een boete heeft openstaan.

 “Het hoofdbureau van politie in Bangkok heeft gegevens in elektronisch aan de DLT ter beschikking gesteld, zodat ze de voertuigen kunnen controleren om te bepalen of er boetes openstaan”, zo verduidelijkt Ratchada.

 Ze voegde eraan toe dat automobilisten met onbetaalde verkeersboetes een tijdelijk ontvangstbewijs zouden krijgen als ze hun jaarlijkse belastingregistratie bij de DLT vernieuwden.  De bon kan gedurende 30 dagen aan de politie worden getoond in plaats van de sticker, waarna ze de boetes moeten betalen om de sticker te krijgen.

Automobilisten kunnen op de website https://ptm.police.go.th/eTicket zien of ze al dan niet onbetaalde boetes hebben en wat hun puntenpositie is.

Mocht u een boete hebben openstaan en kiest u eieren voor uw geld, u kunt deze boete betalen via de Krungthai Next-applicatie van Krung Thai Bank of via de geldautomaten van de bank.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!