Ook in Thailand is een digitale gezondheidspas voor de Covid19 veiligheid gelanceerd

THAILAND:- Het ministerie van Volksgezondheid heeft via de Mor Prom-app een digitale gezondheidspas gelanceerd, deze zal waarschijnlijk een onderdeel worden van het dagelijks leven in Thailand.  Alle inwoners van Thailand worden aangemoedigd om het meteen te downloaden, hoewel er al wat problemen zijn geweest.

Onderwijl hiudt de Thaise regering de hoop om tegen 1 oktober Covid-vrije zones in heel Thailand te creëren.

De digitale gezondheidspas pas bevat het vaccinatiebewijs van een persoon, details van hun meest recente Covid19 test en hun antilichaammetingen.  Met deze belangrijke informatie kunnen bedrijven en diensten vervolgens snel en gemakkelijk de Covid-19-veiligheidsstatus van de pashouder verifiëren.  

Luchtvaartmaatschappijen zoals Air Asia X, Bangkok Airways, Lion Air, Nok Air, Thai AirAsia, Thai Smile en Thai Viet Jet gebruiken het al vanaf 8 september. Binnenkort zullen  restaurants, salons, sportscholen, spa’s etc deze gebruiken om hun klanten te screenen.

De digitale gezondheidspas is voor iedereen die op een officiële locatie is getest of volledig is ingeënt.  De Mor Prom-app accepteert momenteel alleen 13-cijferige Thaise ID’s, dus expats kunnen zich nog NIET registreren, hoewel ze volledig zijn gevaccineerd, kunnen ze nu NOG niet digitale gezondheidspas gebruiken.  Degenen die problemen hebben met de toegang tot hun pas, wordt geadviseerd contact op te nemen met de test- of vaccinatiesite.

Nu 12,3 miljoen mensen volledig zijn gevaccineerd en 15 miljoen meer op weg zijn naar volledige vaccinatie met ten minste één vaccin, is het plan van het ministerie van Volksgezondheid om de zaken veilig te heropenen en het leven weer normaal te maken, het gebruik van de digitale gezondheidspas om veilige zones te creëren, zelfs in de donkerrode provincies.

Bedrijven zullen de Covid-vrije bubbel creëren door al hun personeel volledig te laten vaccineren of onlangs hersteld te hebben van een Covid-19, en wekelijks Covid-19-antigeentestkits te nemen.  Klanten zullen hun digitale gezondheidspas moeten gebruiken om te controleren of ze aan dezelfde vereisten voldoen.

De Thaise restaurant en street food associatie heeft echter bezwaar gemaakt tegen het plan en wijst erop dat lang niet genoeg van de bevolking is ingeënt, en dat er ook niet genoeg tijd is voor de voorgestelde startdatum van 1 oktober om mensen te laten inenten.  Zelfs restaurantpersoneel heeft een vaccinatiegraad van ongeveer 70%.

Toch gaat de regering door met het digitale gezondheidspas -plan, waarbij ze landen als Nederland, Frankrijk en Italië nabootst die vergelijkbare passen hebben om de Covid19 gezondheidsstatus van mensen te verifiëren en locaties te beschermen tegen uitbraken.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thais PBS World

2 gedachten aan “Ook in Thailand is een digitale gezondheidspas voor de Covid19 veiligheid gelanceerd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!