Één enquête van het NIDA suggereert dat veel Thais denken dat Prayut Chan-O-Cha niet weer premier zal worden.

BANGKOK:- De huidige termijn van premier Prayut Chan-o-cha als premier zou wel eens zijn laatste kunnen zijn, zo menen de respondenten van een nieuwe enquête van het Nationaal Instituut voor Ontwikkelingsadministratie, het NIDA.

De NIDA-enquête is van 6 september tot 9 september telefonisch gehouden waarbij 1310 mensen van 18 jaar en ouder met verschillende opleidingsniveaus en verschillende beroepen in het hele land werden ondervraagd over hun mening over premier Prayut, vice-premier Prawit Wongsuwon en minister van Binnenlandse Zaken, Khun Anupong Paojinda.

Op de vraag of Prayut de premier in de nieuwe regering zal worden, denkt 53% dat dit niet een mogelijk was, 32% zei dat het misschien mogelijk was en 31% antwoordde dat het redelijk mogelijk was.  23% zei dat het wel mogelijk was en 11% zei dat een grote kans had.  4% van de respondenten had geen antwoord of wilde niet antwoorden.

Over de mogelijkheid dat Prawit premier wordt na de volgende verkiezingen, zei 77% dat dit niet mogelijk was, 63% zei dat het absoluut niet mogelijk was en 14% zei dat het onwaarschijnlijk was dat dit zou gebeuren.  14% zei dat het heel goed mogelijk was dat hij premier zou worden, en 5% zei dat het heel goed mogelijk was.  Nog eens 5% had geen antwoord of was niet geïnteresseerd in het beantwoorden van de vraag.

Op de vraag of ze dachten dat de drie politici na de volgende verkiezingen nog steeds een rol zouden spelen in de ontwikkeling van de regering, zei 60% dat dit waarschijnlijk zou gebeuren en 36% zei dat het onwaarschijnlijk was.  4% heeft niet geantwoord of wilde niet antwoorden.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Één enquête van het NIDA suggereert dat veel Thais denken dat Prayut Chan-O-Cha niet weer premier zal worden.”

  1. Het zou onwaarschijnlijk zij dat zo iemand nog premier kan worden ,dat kon hij de vorige keer ook niet moest men de verkiezingen niet vervalst hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!