Myanmarese man wordt driemaal aangeklaagd in de ontvoeringszaak van “Nong Gina” in Chiang Mai

CHIANG MAI:- Een 44-jarige Myanmarese staatsburger die naar verluidt betrokken zou zijn bij de ontvoering van een peuter in Chiang Mai, werd afgelopen zaterdag beschuldigd van ontvoering en aanhouding van het kind, evenals het illegaal verblijf in Thailand.

Kolonel Kriengsak Wonguthai, hoofdinspecteur van het provinciale politiebureau van Bo Luang, zei dat de politie de immigratiewetten zal handhaven om de Myanmar-man vast te houden voor onderzoek totdat de zaak is gesloten.

De peuter, Ponsiri Wongsilaroongruang alias “Gina”  werd op 5 augustus vanuit haar woning in het afgelegen dorp Ban Huay Fak Dab in het Mae Taeng-district van Chiang Mai vermist.

Drie dagen later bekende een Myanmarese onderdaan – die een vriend was van de vader van de peuter – aan de politie dat hij het kind had ontvoerd en haar had achtergelaten in een grot zo’n drie kilometer verderop.

De vermiste Gina werd diezelfde dag rond het middaguur nog veilig teruggevonden.

De politie vermoedt dat er nog andere personen betrokken zijn bij de vermeende ontvoering.  De gearresteerde Myanmarese man heeft de politie verteld dat familieleden van Gina’s moeder hem met drugs hadden gelokt om het kind te ontvoeren.

Afgelopen zaterdag ondervroeg de politie de  dorpelingen en verzamelden ze bewijsmateriaal uit het dorp voor forensisch onderzoek om de anderen te vinden die bij de zaak betrokken waren.

Ze konden echter de rode broek niet vinden die Gina had gedragen op de dag dat ze verdween.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!