Onze grote Belgische vriend, de zanger Lou Deprijck, bekend van ‘Ça plane pour moi’, overleden

BRUSSEL:-De Waalse zanger zou al een tijdje gekampt hebben met gezondheidsproblemen. Hij overleed aan het gevolg van een sepsis, in het Erasmusziekenhuis, in Brussel. Een sepsis is een bloedvergiftiging, een extreme ontstekingsreactie van het lichaam. “Mijn zonnetje. Mijn lieverd. Mijn man. Mijn alles. Ik ben bij je gebleven tot jouw laatste adem, zoals je wilde. Je bent mijn enige en laatste liefde. Ik hou van je”, klinkt het aangeslagen bij Vanessa.

Deprijck was vooral in de jaren zeventig en tachtig succesvol. Met de Braziliaanse discodeuntjes van Two Man Sound veroverde hij de wereld. Van de liedjes ‘Charlie Brown’ en ‘Disco Samba’ werden er inmiddels miljoenen exemplaren verkocht. Daarna ging hij solo met Lou and The Hollywood Bananas.

De Waalse zanger was ook de man achter het nummer ‘Ça plane pour moi’ van Plastic Bertrand en achter Victor Laszlo. ‘Ca Plane Pour Moi’ werd meteen een wereldhit. Er werd een jarenlange juridische strijd gevoerd met Plastic Bertrand om het lied. Deprijck verklaarde dat hij de muziek had gecomponeerd en de tekst had ingezongen. Uiteindelijk won hij de rechtszaak.

Vorig jaar kwam de zanger nog met een compilatiealbum: ‘The Lost Tapes. Het was een mix van bekende hits als ‘Kingston Kingston’ en ‘Charlie Brown’, maar ook nieuw werk als ‘Geef mo Buzz, Gerard! en ‘Een twee drie vier’.

Deze maand zou hij in Las Vegas trouwen met zijn 51 jaar jongere vriendin Vanessa. De twee wilden zich na het huwelijk vestigen in Thailand, maar dat kwam er helaas niet van. Lou en Vanessa leerden elkaar vorig jaar kennen. “Ik zag haar op het podium staan tijdens een show – ze is een Michael Jack­son-imitator – en ik was meteen geïntrigeerd. Een coup de foudre! Van twee kanten”, vertelde hij eerder aan onze krant. Dat hij veel commentaar kreeg over het leeftijdsverschil, kon hem niet deren. “Op liefde staat geen leeftijd.”

Deprijck heeftt een erg turbulent liefdesparcours achter de rug. “Mijn eerste vrouw is gestorven aan kanker, mijn tweede vrouw – die ook de moeder is van mijn dochter – is overleden in een brand in haar huis in Schaarbeek. Ik heb die vrouwen graag gezien, maar ik heb hen vaak bedrogen”, vertelde hij in 2018 aan ‘Dag Allemaal’. Hij gaf datzelfde jaar het jawoord aan de 40 jaar jongere, Thaise Paaan.

Olleke Bolleke in Pattaya

2 gedachten aan “Onze grote Belgische vriend, de zanger Lou Deprijck, bekend van ‘Ça plane pour moi’, overleden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!