VS verwerpt verzoek van Thailand om F-35 gevechtsvliegtuigen van de vijfde generatie te kopen, maar biedt in ruil F-15E of F-16V aan

BANGKOK:- Thailand wilde F-35 Lightning II gevechtsvliegtuigen van de vijfde generatie voor de Royal Air Force bestellen De VS hebben het verzoek echter afgewezen. Toch biedt het Pentagon twee alternatieven tegelijk aan.

Dit is wat we tot nu toe weten
Mr. Robert F Gordec, de Amerikaanse ambassadeur in Thailand, heeft gesproken over de afwijzing van het verzoek. Hij had onlangs een ontmoeting met Alongkorn Wannarot, opperbevelhebber van de Koninklijke Thaise Luchtmacht.

Volgens de ambassadeur meent het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken dat Thailand niet over voldoende infrastructuur beschikt om de F-35 te ondersteunen. Het gaat om landingsbanen, onderhoudsfaciliteiten en het beveiligingsniveau van de vliegbases. Tegelijkertijd zijn de VS bereid het verzoek over 5-10 jaar opnieuw in overweging te nemen.

Een officieel antwoord op het verzoek zal in juli van dit jaar worden gegeven. Ondanks de terughoudendheid om gevechtsvliegtuigen van de vijfde generatie te verkopen, zullen de Verenigde Staten Thailand niet zonder nieuwe vliegtuigen laten zitten. 

Als alternatief zal het Aziatische land F-15E Strike Eagle van de vierde generatie of F-16 Fighting Falcon gevechtsvliegtuigen kunnen bestellen die zijn opgewaardeerd tot Block 70/72.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: shephardmedia.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!