OnlyFans-ster veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf in Myanmar

MYANMAR:- De Insein-gevangenisrechtbank in Myanmar heeft gisteren een model tot zes jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het online plaatsen van inhoud die “de cultuur en de waardigheid schaadt”, aldus de Birmese militaire junta.  Khun Nang Mwe San is de eerste vrouw die ooit gevangen zit vanwege content van OnlyFans in Myanmar.

Het 33-jarige model en voormalig arts had eerder deelgenomen aan anti-militaire protesten nadat de Tatmadaw, of militaire junta, de macht over Myanmar had gegrepen door een staatsgreep in februari 2021.

Het model werd schuldig bevonden aan het verspreiden van naaktfoto’s en video’s op sociale media tegen een vergoeding op grond van artikel 33 (A) van de Myanmarese wet op elektronische transacties, waarop een maximale gevangenisstraf van zeven jaar staat.

Een ander Birmaans model, Khun Thinzar Wint Kyaw, werd in augustus op grond van dezelfde wet gearresteerd en zal in oktober voor de rechter verschijnen.  Thinzar woonde ook anti-militaire protesten in Myanmar bij en plaatste foto’s van zichzelf bij de protesten op sociale media.

In mei hebben de Birmese autoriteiten het paspoort van Nang Mwe San in beslag genomen, waardoor ze gedwongen werd haar reis naar Bangkok te annuleren om haar vader te bezoeken die medische behandeling onderging in de Thaise hoofdstad.

Nang Mwe San woont in Dagon Township in Yangon, waar de staat van beleg wordt afgedwongen.  Volgens de staat van beleg worden mensen die beschuldigd worden van misdaden berecht in militaire rechtbanken en wordt de toegang tot advocaten ontzegd.  Het model werd berecht voor een rechtbank in de beruchte Insein-gevangenis van de hoofdstad, de grootste gevangenis in Myanmar.

Sinds de Tatmawdaw de democratisch gekozen regering van Aung Suu Kyi in februari 2021 heeft afgezet, zijn meer dan 15.600 mensen, waaronder activisten, wetgevers en journalisten, gearresteerd en vastgehouden door de militaire junta.

Deze week werd de afgezette leider van Myanmar, Aung Suu Kyi, samen met de Australische adviseur van haar politieke partij veroordeeld tot nog eens drie jaar gevangenisstraf.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in AZIË
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!