Medewerker in de toeristische servicebranche in Zuid-Thailand positief op apenpokken getest

PHUKET:- Het ministerie van Volksgezondheid maakte vandaag bekend dat de negende en tiende patiënten met apenpokken van Thailand in Phuket zijn aangetroffen.

De negende zaak is een 37-jarige Thaise vrouw die in de dienstverlenende sector werkt, zo verklaarde, dr. Opas Karnkawinpong, secretaris van het gezondheid’s ministerie.

De vrouw vertelde dat ze op 17 september koorts, keelpijn en spierpijn kreeg voordat ze uitbrak in een uitslag die tot 25 september aanhield. Ze zei ook dat ze op 17 september een 54-jarige Duitse man had ontmoet die een paar dagen later uitslag en puisten op zijn borst kreeg. Ze bezocht een ziekenhuis in Phuket en werd getest en gediagnosticeerd met apenpokken. De afdeling Ziektebestrijding spoorde vervolgens de Duitse man op, die werd getest en bevestigd werd als het 10e geval van apenpokken in Thailand. 

Dr. Opas drong er bij mensen op aan nauw contact met vreemden of mensen met koorts of huiduitslag te vermijden. Hij adviseerde ook om in het openbaar mondkapjes te dragen, regelmatig de handen te wassen, vers gekookt voedsel te eten en zieke dieren niet aan te raken.

Het apenpokken virus wordt overgedragen door nauw contact met geïnfecteerde laesies, lichaamsvloeistoffen, ademhalingsdruppels en besmette materialen zoals beddengoed. 

Dr. Opas zei dat er nog steeds een strikte controle op apenpokken bestaat met een focus op proactieve screening in risicovolle gebieden en het versnellen van laboratoriumtests voor een snellere diagnose. Degenen die in contact komen met risicogroepen of mensen met apenpokkensymptomen worden dringend verzocht een ziekenhuis te bezoeken om zich te laten testen of contact op te nemen met de 1442-hotline

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!