Onderzoeksteam in Thailand is tot de tanden toe gewapend om ‘Joe Ferrari’ voor de rechter te slepen

NAKON SAWAN:- De Afdeling Criminaliteitsbestrijding van de politie heeft bevestigd dat het onderzoek naar de zaak van de voormalige politiechef van het politiebureau van Nakhon Sawan, kolonel Thitsan Uthanapol, is afgerond en dat de openbare aanklagers binnen deze week een gerechtelijke procedure zullen gaan opstarten.

Voormalig kolonel Thitisan en zes handlangers worden beschuldigd van het eisen van steekpenningen van 2 miljoen baht van twee drugsverdachten en het vervolgens op 5 augustus een mannelijke verdachte met een plastic zak hadden laten verstikken.

Nadat Thitisan op 26 augustus was gearresteerd, startte de National Anti-Corruption Commission (NACC) een onderzoek naar zijn financiën omdat ze dachten dat de politieagent abnormaal in de slappe zat.  Thitisan had de bijnaam “Joe Ferrari” op sociale media verdiend vanwege zijn uitbundige levensstijl en verzameling dure sportwagens.

De Afdeling Criminaliteitsbestrijding zei dat onderzoekers bewijs hebben verzameld met betrekking tot de moord, waaronder het vonnis van de provinciale rechtbank van Nakhon Sawan.

Voor wat betreft de onregelmatigheden met betrekking tot de inbeslagname van meer dan 400 luxe auto’s door Thitisan, liet de afdeling weten dat hun onderzoekers wachtten op aanvullend bewijs.

“We zijn echter van mening dat juridische procedures tegen de beklaagden ook in deze zaak kunnen doorgaan, omdat het onderzoeksteam tijdens de hele procedure onregelmatigheden aan het licht heeft gebracht, zoals inbeslagnames, steekpenningen, arrestaties en veilingen”, aldus de afdeling.

Ondertussen zei de advocaat van Thitisan, Chokchai Angkaew, dat hij en de familieleden van Thitisan klaar waren om borgtocht aan te vragen zodra de aanklagers de zaak hadden ingediend.

Hij zei dat de borgsom voor moordverdachten varieert tussen 400.000-500.000 baht, eraan toevoegend dat de verdachten zullen wachten om te zien of de openbare aanklager bezwaar maakt tegen het borgtochtverzoek.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!