De “Thailand Pass” zal een zegen zijn voor de toeristenindustrie, zo belooft de minister van toerisme

BANGKOK:- De Thailand Pass, die het COE-systeem (Certificate of Entry) zal vervangen, zal het aantal aankomsten aanzienlijk verhogen wanneer het land op 1 november heropent, zo verklaarde de minister van Toerisme en Sport, khun Pipat Ratchakitprakan.

“De hotelboekingen in het kader van de Phuket Sandbox-regeling voor november zijn aanzienlijk gestegen na 21 oktober, toen de lijst van 46 landen met een laag risico van waaruit toeristen met dubbele prik kunnen komen zonder in quarantaine te hoeven gaan”, aldus Pipat.

“We verwachten dat het aantal gereserveerde kamers voor november alle andere maanden zal overtreffen sinds de start van de sandbox-regeling in juli.

“Met de introductie van de Thailand Pass zal het aantal buitenlandse reizigers waarschijnlijk stijgen van november tot het einde van het jaar, vooral onder degenen die eerder geplande reizen moesten opschorten”, voegde hij eraan toe.  “Dit zal de Thaise toeristenindustrie, die nu al bijna twee jaar lijdt onder de gevolgen van de Covid-19-crisis, nieuw leven inblazen.”

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is het Thailand Pass-systeem webgebaseerd en ontworpen om het documentatieproces voor mensen die Thailand binnenkomen efficiënter te maken.  Dit systeem verzamelt zowel reis- als gezondheidsinformatie en helpt bij het indienen van TM6- en T8-formulieren.

Vanaf 1 november vervangt de Thailand Pass COE en is vereist voor alle volledig gevaccineerde Thais en buitenlanders die aankomen uit een van de 46 landen met een laag risico of landen die deelnemen aan de verschillende sandbox-programma’s.  Het systeem is ook van toepassing op mensen die niet zijn ingeënt of slechts één injectie hebben gekregen en Thailand binnenkomen onder het alternatieve quarantaineprogramma.

De COE-website stopt met het accepteren van registraties vanaf 1 november, hoewel toeristen tot 7 november vooraf een COE kunnen aanvragen bij de Thaise ambassade of het consulaat. 

Thailand Pass accepteert registraties vanaf 1 november vanaf 9.00 uur op: https://tp.consular  .go.th/.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Diverse kranten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!