Belgische regering kondigt nieuwe corona-maatregelen aan

EUROPA:- België scherpt de coronamaatregelen aan vanwege oplopende cijfers. Er komt weer een mondkapjesplicht in winkels en de coronapas is straks nodig in horeca en sportscholen.

„We zien in ons land en om ons heen een versnelde herfstgolf”, zegt premier Alexander De Croo. „We worden geconfronteerd met een scherpe stijging van de cijfers, sneller dan gedacht.”

Thuiswerken
Het zogeheten Overlegcomité van de verschillende regeringen is dinsdag vervroegd bijeengekomen om de situatie te bespreken. Afgesproken is dat vanaf vrijdag het mondkapje weer op moet in publiek toegankelijke binnenruimtes als winkels, overheidsgebouwen en musea. Verder wordt sterk aangeraden om thuis te werken.

Een andere grote verandering is dat bezoekers van horeca en sportscholen vanaf 1 november in het hele land de coronapas moeten tonen. In Wallonië en Brussel is dat al langer het geval, maar in Vlaanderen waar de vaccinatiegraad wereldwijd gezien zeer hoog is nog niet. De Vlaamse regering heeft zich eerder fel verzet tegen wat ze de ‘pasjesmaatschappij’ noemde.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ANP 
Content: Alexander Bakker
Bron: limburger.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!