Onderzoek toont aan de Thaise werknemers verhoogd risico lopen op zwaarlijvigheid door ongezonde levensstijl 

BANGKOK:- Uit een recent onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid bleek dat 42,4% van de werkende Thais van 15 jaar en ouder het risico loopt niet-overdraagbare ziekten te ontwikkelen als gevolg van een ongezonde levensstijl. 

Uit het onderzoek, uitgevoerd van 2019-2020, bleek dat frequente consumptie van fastfood, onvoldoende lichaamsbeweging en gezelligheid in restaurants de belangrijkste oorzaken zijn van obesitas onder werkende Thais.

Zo bleek uit het onderzoek dat de gemiddelde body mass index (BMI) voor mannen en vrouwen respectievelijk 24,2 en 25,2 was, wat als bovengemiddeld wordt beschouwd. Er werd ook vastgesteld dat 37,8% van de Thaise mannelijke en 46,4% van de vrouwelijke professionals als overgewicht wordt beschouwd. 

Dr. Suwanchai Wattanayingcharoenchai, directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, wees erop dat de onderzoeksresultaten ook lieten zien dat Thais minder groenten en fruit aten, namelijk slechts 78,8% vergeleken met 74,1% in eerdere onderzoeken.

Dr. Suwanchai schreef de toename van zwaarlijvigheid onder werkende Thais toe aan hun hectische werkleven, waardoor ze gedwongen werden ongezond fastfood te eten. Terwijl gezelligheid in restaurants kan helpen stress te verminderen, kan het ook leiden tot gewichtstoename en een verhoogd risico op niet-overdraagbare ziekten zoals diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, hart- en nieraandoeningen.

Om dit tegen te gaan, moeten de werkende Thaise bevolking  regelmatig sporten, gemiddeld 30 minuten per dag of 150 minuten per week, door middel van joggen, stevig wandelen, fietsen, aerobics of yoga-oefeningen, zoals aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie. Hij adviseerde ook dat ze 7-9 uur per nacht slapen en regelmatig hun lichaamsgewicht en tailleomvang controleren. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!