In Bangkok grote opkomst voor de herhaling vaccinaties voor het bivalente Covid19 vaccin

BANGKOK:- Na het Songkran komen veel Thaise mensen naar de vaccinatiecentra’s in de Thaise hoofdstad om een herhaal vaccinatie voor Covid19 te ontvangen die worden verstrekt door de Bangkok Metropolitan Administration (BMA), zo verklaarde de gouverneur van Bangkok, Khun Chadchart Sittipunt. 

In sommige vaccinatiecentra overschrijdt het aantal mensen dat gevaccineerd wil worden op sommige dagen het dagelijkse maximum van 1.300. Het stadsbestuur voorziet alle Thais gratis van het Moderna bivalente boostervaccin, maar rekent voor buitenlanders een vergoeding van 380 baht.

De vaccinatieservice is beschikbaar in alle ziekenhuizen en gezondheidscentra die worden beheerd door de BMA en in zes winkelcentra, waaronder Central World, MBK Center, ICS tegenover Icon Siam, Terminal 21, Victoria Garden in Bang Khae en Robinson Lifestyle in Lat Krabang.

Gouverneur Chadchart zei dat de vaccinatieservice niet op alle dagen in alle zes winkelcentra beschikbaar is, maar degenen die de boosterdosis willen krijgen, kunnen de website van de stad raadplegen voor meer informatie. Het Central World Vaccine Centre is vandaag tot en met zondag geopend en op bepaalde dagen tot en met 28 mei.

Een aantal mensen die gisteren in Central World verschenen, zeiden dat ze al besmet waren met Covid19 virus en al vier doses van het vaccin hadden gekregen, maar dat ze een vijfde dosis kwamen krijgen om er zeker van te zijn dat ze veilig waren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thai PBS world

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!