Ondanks de golf van Covid-19 heeft Thailand nog steeds een volledige heropening op 15 oktober voor ogen

~GEDULD IS ALS ÉÉN BITTERE PLANT DIE ZOETE VRUCHTEN GEEFT~
(Geduld wordt beloond)

BANGKOK:- Ondanks dat de recente en ergste golf van Covid19 infecties bijna iedere dag een hoogtepunt bereikt, is Thailand goed op weg om op 15 oktober weer open te gaan voor buitenlandse reizigers die zijn ingeënt tegen het coronavirus.  Het gelanceerde “Phuket Sandbox”-model moet dienen als proefproject voor het landelijke heropeningsplan.  Het volgende op de lijst is het reismodel “Samui Plus”, dat op 15 juli van start gaat.

Premier Prayut Chan-o-cha sprak de natie 2 weken geleden toe en kondigde het plan aan om Thailand binnen 120 dagen volledig te heropenen, ongeacht of de meeste mensen volledig zijn gevaccineerd.

“We kunnen niet wachten op een tijd dat iedereen volledig is ingeënt met 2 injecties om het land open te maken of wanneer de wereld vrij is van het virus.  We moeten bereid zijn om met een bepaald risico te leven en dat op een beheersbaar niveau proberen te houden en mensen weer in staat te stellen de kost te verdienen.”

Om de heropening voor te bereiden en de Covid19 situatie aan te pakken, is de Thaise regering van plan om vanaf juli elke maand 10 miljoen Covid19 vaccins uit te geven.  Begin oktober zouden bijna 50 miljoen mensen, of minstens 70% van de bevolking, ten minste hun eerste dosis van het vaccin hebben gekregen.

Nu Covid-19-gevallen nog steeds toenemen, met name in Bangkok, hebben velen Thaise mensen de premier bekritiseerd omdat hij naar Phuket reisde in het sandbox-model om te heropenen, vooral gezien het recordaantal Covid-gerelateerde sterfgevallen in de afgelopen dagen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!