Farmaceutisch bedrijf AstraZeneca verlaagt maandelijkse vaccinleveringen van 10 naar 5 miljoen

~OP ÉÉN BEEN KUN JE NIET STAAN~
(Je hebt er twee nodig)

THAILAND:- In een aankondiging die velen waarschijnlijk niet zal verbazen, heeft een hoge gezondheidsfunctionaris gisteren aangekondigd dat de eerder aangekondigde 10 miljoen AstraZeneca-vaccins per maand die naar verwachting in Thailand zullen worden gedistribueerd, nu zullen worden verlaagd en misschien gehalveerd.  De daling van 40 tot 50% komt omdat de binnenlandse faciliteiten van Thailand bij Siam Bioscience niet in staat zijn om te voldoen aan de productiebehoeften voor binnenlandse distributie en de beloofde internationale export.

Door de oorspronkelijke toezegging te herzien, zal AstraZeneca er nu naar streven om 5 miljoen tot 6 miljoen vaccins per maand in Thailand te leveren.  Het plan gaat deze maand van start, net zoals het oorspronkelijke plan voor 10 miljoen vaccins was gepland om van start te gaan.  Nu zal een deel van de in Bangkok geproduceerde vaccins naar andere landen in Zuidoost-Azië worden gestuurd.  Deze informatie stond in een brief geschreven door AstraZeneca en gedeeld door de directeur van het Nationaal Vaccin Instituut.

De faciliteiten van Astrazeneca Thailand dienen als de vaccinhub naar Zuidoost-Azië en hebben al toezeggingen om vaccins te leveren aan Taiwan, de Filippijnen en Maleisië.  Landen hebben al geklaagd over het feit dat Thailand zijn toezegging niet kan nakomen en dat de verzendingen vertraging oplopen.

Door deze wijziging in de plannen zal de Thaise regering zich haasten in haar zoektocht om de bevolking van het land te vaccineren, aangezien het plan voor de uitrol van vaccins voornamelijk afhankelijk was van lokaal geproduceerde vaccins die eerder kansen hadden doorgegeven om doses uit het buitenland te kopen.  

Met de onlangs aangekondigde halvering van vaccins die naar verwachting van Moderna zullen worden ontvangen, zullen particuliere ziekenhuizen slechts 5 miljoen vaccins hebben om te distribueren.  Pfizer en Johnson & Johnson zijn ook goedgekeurd, maar er zijn nog geen concrete plannen voor de import bevestigd.

De Chulabhorn Royal Academy had de regering omzeild om hun eigen voorraad van het Chinese Sinopharm-vaccin te importeren, en lanceerde de eerste miljoen inentingen al met de verwachting dat er nog 5 miljoen vaccins zouden komen.  Maar het merendeel van de vaccins om het tekort aan AstraZeneca te compenseren, zal waarschijnlijk afkomstig zijn van de redelijk constante aanvoer van Sinovac-vaccins uit China.

Thailand loopt jammerlijk achter bij het vaccineren van zijn bevolking met slechts 10,3 miljoen mensen die één vaccindosis krijgen en slechts 2,9 miljoen mensen volledig gevaccineerd.  Dat vertegenwoordigt respectievelijk 15% van de bevolking en 4,3% van de bevolking.  Uit gegevens blijkt dat slechts 3% van de mensen met onderliggende aandoeningen met een hoog risico volledig is gevaccineerd en dat minder dan 1% van de senioren beide doses heeft gekregen om volledig te worden gevaccineerd.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!