Ondanks chaos en verwarring in Thailand, zijn er honderden buitenlanders tijdens een “eenmalige” gebeurtenis gevaccineerd

BANGKOK:- Na een reeks last-minute aankondigingen van een aantal buitenlandse ambassades, stonden meer dan duizend Amerikaanse, Australische, Indiase en Nieuw-Zeelandse staatsburgers in Bangkok in de rij om afgelopen zondag te worden gevaccineerd.  

Volgens diverse Thaise krantenartikelen en naar ik van enkele vrienden hoorde stonden de expats  tot 4 uur in de rij om een ​​dosis van het AstraZeneca-vaccin te krijgen, in wat is beschreven werd als een “eenmalige” gebeurtenis.

Een aantal (vaak oudere) expats morde en beschreven het evenement als slecht georganiseerd en chaotisch, maar desalniettemin werkte het om honderden mensen hun eerste dosis van een Covid-19-vaccin te geven.  Volgens sommige mensen werden er geen instructies gegeven en was het wachten lang, met stoelen die voortdurend in willekeurige volgorde werden herschikt, waardoor sommige laatkomers werden gevaccineerd voor mensen die er al langer aanwezig waren.

Ik kan mij niet de gedachte onderdrukken, dat verschillende geblokte leden van Olleke Bolleke in Thailand, bekend als de “Azijnzeikers” zich onder dit gezelschap moesten bevinden.

Van harte gefeliciteerd, heer Kouwenberg.

Er waren borden met QR-codes, zonder instructies in het Engels over hoe ze te gebruiken, en rapporten van zeer weinig personeel dat beschikbaar was om te helpen.  Desondanks was Frans Kouwenberg, een 79-jarige Nederlander, die vandaag zijn verjaardag in Pattaya viert, in een vergevingsgezinde bui en gewoon dankbaar dat hij het vaccin kreeg.

 “Over het algemeen ben ik extatisch over het krijgen van het vaccin.  Hoewel het proces een beetje verwarrend was, waren de meesten opgewonden en misschien een beetje angstig om deze speciale kans te krijgen.”

De registratie voor het evenement liep van vrijdagavond tot zaterdagmiddag, met een reeks last-minute aankondigingen van verschillende ambassades op sociale media.  De plaatsen waren beperkt en werden aangeboden op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt, met berichten dat sommige ambassades pas op de hoogte werden gebracht van hun vaccintoewijzing nadat ze op vrijdagavond hun bedrijf hadden gesloten.

Het is duidelijk dat er geen plannen zijn om het evenement te herhalen, maar de inloopregistratie voor buitenlandse inwoners ouder dan 75 jaar begon gisteren op Bang Sue Grand Station in Bangkok.  Daarnaast vertelde, Mr. Tanee Sangrat van het ministerie van Buitenlandse Zaken dat er eind deze maand een online platform gelanceerd wordt waar buitenlanders zich kunnen inschrijven voor vaccinatie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olivier B.  Bommel voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olivier B. Bommel, een heer van stand
Bron: Diverse Kranten

2 gedachten aan “Ondanks chaos en verwarring in Thailand, zijn er honderden buitenlanders tijdens een “eenmalige” gebeurtenis gevaccineerd”

  1. Ik kan zeggen dat het perfect was geregeld er waren ruim voldoende meedewerkers. En alles verliep ordelijk. Wij waren om 10.30 daar en stonden om 12.30 uur weer buiten met een vervolg afspaak.

  2. Als je buiten Bangkok (of Phuket) woont is het practisch onmogelijk om op dit moment gevaccineerd te worden. Niet met deze actie en niet via de ambassade acties van verschillende landen. (Diverse ambassades uit Europese Unie en Verenigde Staten lijken dit allemaal op eigen houtje te doen voor eigen volk. United & Union?)

    Denk dat er velen met mij moeten wachten tot 2022. Tis niet anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!