Olleke Bolleke in Thailand gaat even “kort door de bocht”    

THAILAND:- Hier een reeks korte stukjes van uw nieuwsbeer van wat er het afgelopen weekend zoal in Thailand is gebeurt: Olleke Bolleke in Thailand gaat even “kort door de bocht”.

PATTAYA:- Vandaag wordt in de Na Chom Thian Tempel in Sattahip, de vorige week verongelukte Wim Scherrenberg gecremeerd.

Dhr. Scherrenberg was de grondlegger van het welbekende tuincentrum Overvecht en introduceerde midden de jaren 70 de véél bezochte kerst en paas-shows in Nederland.

Wim woonde verscheidene jaren in Thailand, hij was onder de expats en thais een zeer geliefd man, zeker voor zijn ondersteuning onder de minder bedeelde bevolking, met name kinderen in Thailand en Filipijnen.

BANGKOK:- Het lichaam van de bekende 37-jarige TV actrice “Tangmo” is zaterdagmiddag drijvend in de Chao Phraya-rivier nabij de Pibul Songkhram 1-pier in Nonthaburi gevonden.

Khun Tangmo was afgelopen donderdag overboord van een speedboot gevallen.

De 44-jarig broer van de actrice die meedeed aan de zoekactie, bevestigde dat het lichaam van zijn jongere zus was.  

Hij bedankte alle betrokkenen voor hun werk tijdens de 38 uur durende zoektocht.

RAYONG:- Verschillende vissers in Rayong dreigen met blokkade voor aangeboden compensatie van olielekkages.

De vissers zijn boos inzake het te lage compensatievoorstel van Star Petroleum Refining Company voor de geleden en nog komende schade en hebben het voorstel van de hand gewezen.

De vissers wilde een vergoeding van 1.000 Baht per dag gedurende één jaar voor elke getroffen visser hebben, terwijl het SPRC slechts eenmalige betaling van 30.000 Baht per visser wil aanbieden.

BANGKOK:- Een led-reclamebord met daarop de afbeelding van de verbannen Thaise geleerde Assoc. Professor Pavin, is door Chulalongkorn Universiteit is uit angst voor oplaaiende protesten van de gevel van het Siam Square One-winkelcentrum in Bangkok verwijderd.

De bekende monarchiecriticus is de nieuwe merkambassadeur voor het nieuwe brillenmerk Ophtus” 

Het reclamebord-bedrijf van Chulalongkorn Universiteit heeft zich geëxcuseerd.

OEKRAÏNE:- De Thaise regering heeft volgens de regeringswoordvoerder een hulpcentrum in de stad Lviv opgezet om Thaise mensen in Oekraïne te helpen evacueren.

De Thaise ambassade in Warschau liet weten dat hulpcentrum in het Tsisar-hotel in Lviv gevestigd is.

Het ambassadepersoneel zal in het hotel aanwezig zijn waar ze de hulp voor Thaise evacués zullen coördineren.

PATTAYA:- De politie van Pattaya heeft de eigenaar van het omgebouwde restaurant ‘Sex on the Beach’ in Jomtien afgelopen vrijdagavond gearresteerd, voor het naar verluidt overtreden van de Covid19 maatregelen en het schenden van de sluitingstijd voor locaties waar alcohol wordt geschonken.

De inval werd geleid door de hoofdcommissaris van politie Pattaya, kolonel Kunlachai en leden van het Safety Zone 4.0-project.

De eigenaar werd naar het politiebureau van Pattaya gebracht om te worden beschuldigd van het verkopen van alcohol binnen de wettelijke termijn en het overtreden van de Chonburi Disease Control Orders.

BANGKOK:- Het Strafhof van Bangkok heeft de tijdelijke vrijlating van de studentendemonstratieleider Parit Chiwarak, alias “Pinguïn” goedgekeurd na het verzoek van de decaan van de faculteit politieke wetenschappen van de Thammasat universiteit waarin hij bevestigt dat hij Parit student aan de faculteit is en zijn studie zou moeten kunnen hervatten, aangezien er over drie maanden examens zullen zijn.

Khun Parit wordt vervolgd wegens vermeende majesteitsschennis op borgtocht van 200.000 baht.

BANGKOK:- Premier Prayut van Thailand heeft alle verschillende overheidsinstanties de opdracht gegeven zich voor te bereiden op de gevolgen van het conflict tussen Rusland en Oekraïne

De premier vroeg de ministeries van Energie, Handel en Financiën heeft opgedragen, evenals de investeringsraad als ook het ministerie van Toerisme om de situatie en de mogelijke gevolgen voor Thailand op te volgen.

De nadruk zal liggen op de prijzen van energie, benzine en aardgas, evenals de belangrijkste grondstoffen.

THAILAND:- Het aantal dagelijkse Covid19 infecties in Thailand heeft in het afgelopen weekend een nieuw record gehaald.

Gistermorgen meldde het Covid19 Informatiecentrum dat er in de voorafgaande 24 uur een piek was bereikt van 25.615 infecties en er werd 40 dodelijke slachtoffers gemeld.

De casusnummers vertegenwoordigen alleen infecties die zijn bevestigd door RT-PCR-testen.  Er is geen informatie over positieve resultaten van ATK-tests beschikbaar gesteld.

NARATHIWAT:- Het grootste deel van de provincie Narathiwat staat onder water, na twee dagen van aanhoudende zware regenval, zo meldden lokale functionarissen dit weekend.

Acht van de 13 districten van de zuidelijke grensprovincie zijn zwaar overstroomd nadat deze werden getroffen door meer dan 220 millimeter regen.

De overstromingen hebben meer dan 6.800 huizen, 2.582 boerderijen, 28 wegen, drie scholen en een moskee beschadigd.

CHONBURI:- Een buffel, genaamd “Chao Thongsuk”, één grote, sterke, levendige driejarige stier, werd vrijdag door zijn eigenaar verkocht voor 6,5 miljoen baht. 

De buffel werd vrijdag verkocht in één van de duurste buffeltransacties, ooit in Thailand.

Het prijskaartje aan Chao Thongsuk was zo hoog omdat hij het laatste National Buffalo Festival had gewonnen, evenals koninklijke bekers in Sakon Nakhon en Phetchabun.

BANGKOK:- Het uitreiken van bekeuringen voor het gebruik van de nieuwe snelweg M-Flow rijstroken zonder registratie is opgeschort tot 31 maart, terwijl de eerdere betaalde bekeuringen worden terugbetaald aan degenen die eerder bekeurd waren.

Minister Chidchob  van Transport, kondigde de schorsing aan nadat automobilisten hadden geklaagd dat ze een boete van 10 keer de tolheffing voor het per ongeluk gebruiken van het M-Flow-systeem moesten betalen.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!