Olleke Bolleke in Thailand gaat even “kort door de bocht”    

THAILAND:- Hier een reeks korte stukjes van uw nieuwsbeer van wat er het afgelopen weekend zoal in Thailand is gebeurt:

PATTAYA:- Een Chinese man en een Thaise vrouw zijn gearresteerd op een krokodillenboerderij in Pattaya, waarbij meer dan 50 krokodillen in beslag zijn genomen omdat ze naar verluidt niet over de juiste vergunningen voor de reptielen beschikten.

 In het afgelopen weekend inspecteerde een team van de politie van Nongprue, de immigratiepolitie en officieren van de Thaise visserijafdeling een krokodillenboerderij in het subdistrict Nong Plalai.

Bij de inspectie werden een Chinese man en een Thaise vrouw gearresteerd op de krokodillenboerderij in Pattaya , waarbij meer dan 50 krokodillen in beslag werden genomen omdat ze naar verluidt niet over de juiste vergunningen voor de reptielen beschikten.

YALA:- Een bomaanslag verwondde afgelopen vrijdagavond vier politieagenten in de provincie Yala, terwijl op dezelfde avond in de provincie Pattani een assistent dorpshoofd werd doodgeschoten.

Drie agenten hadden last van oorsuizen en een andere agent had pijn op de borst.  

De autoriteiten waren van mening dat de aanslagen het werk was van opstandelingen die de veiligheidstroepen wilden aanvallen.

NOORD THAILAND:- Het Wereldnatuurfonds heeft zijn spijt betuigd over de dood van de laatst bekende rivierdolfijn in de poel in de Mekong tussen Laos en Cambodja.

Het zou gaan om een 25-jarige mannelijke dolfijn, die dood werd gevonden op Koh La Ngo.  

De directeur van het Wereldnatuurfonds vertelde dat de rivierdolfijnpopulatie in de Mekong in de afgelopen jaren was afgenomen “als gevolg van meerdere bedreigingen, waaronder de bouw van waterkrachtcentrales die de rivierstroom verstoorden en een verminderde visovervloed veroorzaakten”.

SARABURI:- Een trein met toeristen die terugkeerde van de Pa Sak Jolasid Dam, crashte zaterdagmiddag in een takelwagen nabij het treinstation van Kaeng Khoi in het Kaeng Khoi-district van de provincie Saraburi.

Volgens de toeristen claxonneerde de trein, om de vrachtwagen te waarschuwen de spoorovergang vrij te maken.

De machinist remde af, maar kon niet voorkomen dat hij tegen het voertuig aanreed, er werden geen doden gemeld.

SRI RACHA:- Een 32-jarige Thaise chauffeur is tragisch om het leven gekomen nadat hij nadat met zijn vrachtwagen met oplegger van de pier in de zee bij Sri Racha viel.

De man verdronk in de cabine van zijn vrachtwagen, waarna de hulpdiensten meer dan vijf uur zijn bezig geweest om 

de vrachtwagen met oplegger boven water te halen.

De politie zet haar onderzoek voort om de exacte oorzaak van het ongeval te achterhalen en is van plan de camerabeelden op de pier te bekijken.

THAILAND:- De Covid19 pandemie in Thailand is nog lang niet ten einde, het land registreert dagelijks ruim 18.000 infecties met tientallen sterfgevallen.

In het afgelopen weekend werden er in totaal 469,927 gevallen van Covid19 virus sinds het begin van deze recente besmettingsronde begin dit jaar, januari 2022 gemeld.

De vaccinaties rondes zijn nog in volle gang, terwijl kinderen ingeënt worden aangepaste doses vaccins.

BANGKOK:- De eigenaar van een zwarte Jaguar XJL heeft een ontmoeting met de politie gepland om uit te leggen waarom zijn peperdure limousine afgelopen vrijdag op een snelweg in Bangkok explodeerde en in brand vloog.

De verkeerspolitie ontving het rapport dat een auto in brand stond op de Chalerm Maha Nakhon Expressway, de brandweer en reddingswerkers van Sutthisan kwamen met spoed ter plaatse en wisten de vlammen na ongeveer 10 minuten te doven.

De inzittenden van de auto kwamen met de schrik vrij, maar verzwegen de exacte toedracht van de brand aan de politie.

THAILAND:- De Thaise regering wilt 8 Lockheed Martin F-35 stealth-jets kopen als de VS het goedkeurt.  

In januari heeft Thailand $ 413 miljoen toegezegd voor vier jets, maar een Thaise luchtmaarschalk liet weten dat Thailand er maximaal acht wil kopen.  

De F‑35 wordt beschouwd als een zeer gevoelig exportartikel dat de Verenigde Staten alleen aan zijn naaste bondgenoten verkoopt.

Thailand moet bijna 22 miljard baht op tafel leggen als de aankoop wordt goedgekeurd.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!