De hoofdstad van Thailand onthult volgende maand een voetgangersvriendelijke uitstraling

BANGKOK:- Een voetgangersvriendelijke facelift voor de winkelcentra Ratchaprasong en Pathumwan van de hoofdstad zal in maart worden voltooid, zo maakte de Metropolitaanse administratie van Bangkok, BMA, gisteren bekend.

Het ontwerp om de veiligheid van voetgangers op het stuk Rama I Road tussen de kruispunten Ratchaprasong en Pathumwan te verbeteren, is voor 57 procent voltooid, zo liet een woordvoerder weten.

Het project werd op 1 oktober vorig jaar gelanceerd door de de afdeling gemeentewerken van de BMA, die de wirwar van bovenleidingen verwijderen om ondergronds te brengen.

Ondertussen zijn wegwijzers, lichtmasten en met bloemen beplante stroken geplaatst, welke de omgeving voor de wandelaars moet verfraaien.

Het trottoir is volgens internationale normen gerenoveerd, waardoor de veiligheid voor oudere voetgangers en mensen met een handicap geoptimaliseerd is.

Het project is het resultaat van een samenwerking tussen publieke en private instanties.

De gouverneur van Bangkok, Khun Aswin Kwanmuang, zei dat hetzelfde model voor voetgangers zal worden uitgerold in andere delen van de hoofdstad.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!