Olifant beroofde een woonhuis in Oost-Thailand en gaat ervan door met een maaltje gefermenteerde vis 

PRACHINBURI:- Een olifant die de wet niet respecteerde, drong vanmorgen om 04.40 uur een huis in de provincie Prachinburi binnen en hielp zichzelf aan wat gefermenteerde vis en ander voedsel voordat hij de jungle in vluchtte.

De eigenaresse van het huis, khun Pranee Saicharoen, vertelde dat ze midden in de nacht werd gewekt door een luide knal.  Ze opende haar ogen en zag de slurf van een olifant door een gigantisch gat in de kapotte muur naar binnen prikken, op zoek naar voedsel door de keuken.

Khun Pranee zei dat ze doodsbang was, dus sprong ze uit het raam en belde meteen het dorpshoofd.  Ze maakte haar buren wakker om hen te waarschuwen voor de inbreker die door het dorp dwaalde.

Ooggetuigen zagen de dief het toneel ontvluchtte, met gefermenteerde vis en meer snacks in zijn slurf, de jungle invluchtte. De dorpelingen staken vuurwerk af om de olifant weg te jagen.

De criminele olifant liet een spoor van belastend bewijsmateriaal achter op de plaats delict, zoals verschillende grote voetafdrukken.

De laatste tijd zorgen wilde olifanten voor ernstige problemen in het dorp, dat zich in het Thap Lan National Park bevindt, dat op de Werelderfgoedlijst staat. Twee dorpelingen raakten onlangs gewond door wilde olifanten en veel dorpelingen meldden dat ze voedsel hadden gestolen, zoals gefermenteerde vis, rijst, zout en kruiden.

Een 40-jarige dorpeling, Phenphan, zei dat ze nu doodsbang is over olifanten en slecht slaapt.  Ze zegt dat de dorpelingen alarm slaan als er een olifant gezien wordt, waarop iedereen het huis uit rent.  Ze zegt dat olifanten regelmatig ravage aanrichten en dingen vernielen in het dorp.

Een 74-jarige dorpeling, Niang, zei dat ze een zak rijst van drie kilo had gekocht en die voor haar huis had achtergelaten.  Voor ze het in de gaten had, was de zak rijst foetsie.  Ze kocht een nieuwe tas en bond die aan een boom, maar denkt dat een olifant hem misschien nog kan stelen als hij dat wil.

Een 70-jarige dorpeling, Pratuan, zei dat hij zo bang is voor olifanten dat hij bij zijn familie is gaan slapen.  Hij zei dat olifanten al ongeveer een jaar voor problemen zorgen in het dorp en hij vreest dat er iemand doodgetrapt zal worden.

In augustus werd een man doodgetrapt door wilde olifanten in Hua Hin, net buiten de grens van Kaeng Krachan National Park.

Eerder die maand scheurde een olifant zijn mahout doormidden met zijn slagtanden.  De politie denkt dat de olifant zich ergerde aan zijn eigenaar omdat hij rubberhout in de brandende zon liet slepen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: BanMuang

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!