De garnalenkwekers van Thailand schoorvoetend akkoord met de import van verse garnalen

BANGKOK:- De garnalenkwekers in het land menen dat het tijdelijke besluit om verse garnalen te importeren ter ondersteuning van de garnalenverwerkende industrie geen invloed zal hebben op de lokale prijzen.

Khun Chalermchai Suwannarak, hoofd van de visserijafdeling, vertelde gisteren dat de schommelingen te wijten zijn aan de wereldwijde economische crisis, maar de prijzen zijn sinds vorig jaar goed, geholpen door een verzekeringsplan dat de prijs verlaagt met 11-20 baht per kilogram verhoging.

Alle belanghebbenden hebben besloten om import toe te staan, inclusief verenigingen van garnalenkwekers en groothandels.

Chalermchai zei dat er het aanbod van garnalen laat is, als gevolg van de sluiting van garnalenkwekerijen als gevolg van de pandemie, wat heeft geleid tot een productiedaling van 55% en een slechte voorraadkwaliteit.

“De beslissing is genomen door het panel van drie, dus er zal geen impact zijn op de lokale garnalenprijs aangezien er al een prijsgarantie is”, zei hij.  “Het is ook voor het eerst dat de prijsgarantie geen geld van de overheid vraagt.  In plaats daarvan komt de subsidie ​​van de particuliere sector.”

Hij benadrukte dat de maatregel slechts tijdelijk is en zal eindigen wanneer de situatie weer normaal wordt.

Volgens het ministerie is dit jaar 10.501 ton verse garnalen geïmporteerd uit Ecuador en India door voedselverwerkende fabrieken.  De binnenlandse garnalenoogst bedroeg in de eerste helft van dit jaar 138.732 ton.

Om de lokale prijs te handhaven, werd in oktober vorig jaar een verzekeringsregeling ingevoerd, waarbij 6,32-12,70 baht per kilogram aan de marktprijs werd toegevoegd en 11,85-20,64 baht per kg voor boeren.

Het ministerie van Landbouw en Coöperaties voert een duidelijk beleid om de garnalenkweek nieuw leven in te blazen en de jaarlijkse opbrengst tegen 2023 terug te brengen tot 400.000 ton.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!