Nu de lockdown in het zuiden beëindigd is, worden de visnetten weer rond Phuket uitgeworpen

PHUKET:- De vissers meldde dat de eerste dag van de vishandel in Phuket goed was verlopen, ze hadden gezamenlijk ongeveer 123 ton vis aan land gebracht.

Sinds het afgelopen weekend mogen de vissersboten weer aanmeren voor het laden en lossen van vis, zodat de handel in vis na 14 dagen opgeschort te zijn, weer langzaam opgang komt. Voordat het zover was, moest wel wel al het materiaal inclusief de kades en markten schoongemaakt en gedesinfecteerd worden.

Op de eerste dag kwamen er van middernacht tot 9 uur in de morgen 44 vissersboten de haven binnengevaren met 123.117 kilo vis aan boord. De verwachting is dat de visserijsector zal helpen om de economie van Phuket, die ook sterk afhankelijk is van het toerisme, nieuw leven in te blazen.

De provincie Phuket heeft 352 commerciële vissersboten, 17 ligplaatsen geregistreerd.  Van de 1.731 arbeiders zijn 1.528 Thais en de rest Myanmar, Cambodjaans en Laotiaan.  Daarnaast zijn er 400 vissorteerders en in totaal zo’n 5.000 anderen arbeiders bij de verwerking van vis betrokken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!