De hecatombe op de Thaise wegen heeft tot tot nu toe dit jaar 8.773 dodelijk slachtoffers geeist, 562 minder ten opzichte van vorig jaar

BANGKOK:- De Thaise krant “Daily News” is weer op de stoel gaan zitten om hun campagne voort te zetel om het bewustzijn van de gevaren op de Thaise wegen te vergroten, samen met hun rapportage van “ter plaatse” verkeersongevallenstatistieken.

Onder verwijzing naar statistieken van Dr. Thaejing Siriphanich van de stichting tegen rijden onder invloed, publiceerde de Daily News de volgende cijfers voor sterfgevallen:

In 2019 werden er 14.907 dodelijke slachtoffers opgetekend, In 2020 waren dat er 14.825 en dit jaar  van 1 januari tot 2 september waren dat er 8.773.

In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 9.335 – 562 meer doden.

In de eerste twee dagen van september waren er in Thailand 51 mensen overleden. Een daarvan was een motorrijder in Phattalung in het zuiden van Thailand – een zaak die de media gebruikte als een waarschuwing voor inhalen.

Uw nieuwsbeer neemt even de vrijheid door u erop te wijzen dat de bovengenoemde sterfgevallen van toepassing zijn, op mensen die ter plaatse zijn overleden en niet die in of op weg naar het ziekenhuis kwamen te overlijden.

Elk jaar vallen er op de Thaise wegen naar schatting 25.000 mensen met dodelijke afloop, waarvan 70-80% motorrijders.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Daily News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!