Al met al helpt het Sandbox-Programma Phuket wel met het genereren van 3,8 miljard dollar aan inkomsten

PHUKET:- Het Sandbox-Programma van Phuket genereerde tot nu toe 3,81 miljard dollar aan circulerende fondsen voor het economische systeem, zo het ministerie van Toerisme en Sport dit weekend weten.

De Minister van Toerisme en Sport, Khun Phiphat Ratchakitprakarn, legde uit dat van 1 juli tot 31 augustus van dit jaar 26.400 buitenlandse reizigers Phuket hadden bezocht in het kader van deze regeling.

De top vijf buitenlandse reizigers die Phuket bezochten, kwamen uit de Verenigde Staten(3.482), Verenigd koninkrijk (3.351), Israël (2.909), Duitsland (2.092) en Frankrijk (2.083).

Hij zei dat het plan 1,63 miljard Baht aan inkomsten had gegenereerd — 565 miljoen Baht aan accommodaties, 376 miljoen baht  aan toeristische producten en diensten, 350 miljoen Baht  aan voedingsmiddelen en dranken, 229 miljoen Baht aan gezondheidszorg en 114 miljoen Baht aan andere uitgaven.

Ondanks deze goede cijfers dringen de autoriteiten van Phuket op een derde vaccindosis aan naarmate het aantal Covid19 infecties in dit gebied toeneemt. Daarom kunnen we stellen dat Phuket Sandbox programma niet helemaal het doorslaande succes is geworden zoals verwacht was.

Hij voegde eraan toe dat economische activiteiten in het kader van de Phuket-sandbox-regeling 3,81 miljard baht in omloop hadden gebracht naar het economische systeem.

“Het programma heeft ook bijgedragen aan het creëren van 5.352 voltijdbanen”, zo besloot minister Ratchakitprakarn zijn briefing naar de verzamelde pers.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!