Nu de Covid19 maatregelen in Thailand versoepeld worden is het gezellig natafelen in restaurants óók weer toegestaan

BANGKOK:- De restaurants in Thailand mogen vanaf 1 mei alcohol tot middernacht schenken, in plaats van 23.00 uur, zo heeft het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, gisteren aangekondigd, dit als onderdeel van de versoepeling van de Covid-19-controles in het hele land.

De woordvoerder van het CCSA, Khun Taweesilp Visanuyothin kondigde de verandering aan na de CCSA-vergadering die werd voorgezeten door premier Prayut in het gouvernementsgebouw in Bangkok.

Hij zei dat de sluitingstijd voor alcoholconsumptie in eetgelegenheden en soortgelijke etablissementen die aan de normen voor ziektebestrijding voldeden, in het hele land zou worden verplaatst van 23.00 uur naar middernacht.

Dit zou hand in hand gaan met het besluit van de CCSA om vanaf 1 mei Covid-19-controlezones (oranje) in 18 provincies opnieuw aan te wijzen als bewakingszones (geel).

Het aantal gele zones zou dan stijgen van 47 provincies naar 65 provincies. Het CCSA heeft ook besloten om het aantal pilot-zones voor toerisme (blauw) te vergroten van 10 provincies naar 12 provincies, waarbij Songkhla in het zuiden en Rayong in het oosten, voorheen oranje zones, nieuw worden toegevoegd.

De 10 andere pilot-provincies voor toerisme zijn Bangkok, Krabi, Kanchanaburi, Chonburi, Chiang Mai, Nonthaburi, Pathum Thani, Phangnga, Phetchaburi en Phuket.  Andere provincies zijn vanaf 1 mei gele zones.

Het is wel zo dat de gele zones het aantal deelnemers aan een activiteit tot 1.000 beperken, terwijl blauwe zones geen beperkingen hebben voor zaken en activiteiten.

Uitgaansgelegenheden zoals pubs, bars en karaokewinkels mogen echter nog steeds niet worden heropend, tenzij ze worden aangepast om als eetgelegenheden te fungeren.

De CCSA heeft ook de thuisquarantaine voor Covid-19-gevallen en mensen die nauw contact met hen hebben teruggebracht van zeven dagen naar vijf dagen, gevolgd door vijf dagen voor observatie van hun eigen gezondheid en het afstand nemen van anderen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Arnun Chonmahatrakool
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!