Volgende week is er een zeldzame show van vier planeten boven Thailand te aanschouwen

THAILAND:- In een zeldzaam hemelfenomeen dat meer dan 1000 jaar geleden voor het laatst is waargenomen, zal een uitlijning van de planeten Mars, Venus, Jupiter en Saturnus in Thailand van maandag tot woensdag (25-27 april) met het blote oog zichtbaar zijn.

Zo’n “parade” van de vier planeten is volgens experts sinds het jaar 947AD niet meer gezien.

Het National Astronomical Research Institute of Thailand (Narit) meldde vrijdag op zijn website dat de vier planeten op die drie dagen vóór zonsopgang, van 4.00 uur tot zonsopgang, ‘samen zouden verschijnen’.

De planetaire uitlijning zal zichtbaar zijn aan de oostelijke hemel van het land, samen met de maan, zei het bureau.

“Als de lucht helder en vrij van wolken is, zullen mensen in heel Thailand de schoonheid van dit astronomische fenomeen vóór zonsopgang kunnen zien”, zo verklaarde het Narit.

Op die drie dagen verschijnt de maan op verschillende posities: naast Saturnus op maandag, nabij Mars op dinsdag en naast Venus en Jupiter op woensdag.

De parade van de vier planeten kan volgende week zowel vanaf het noordelijk als het zuidelijk halfrond worden bekeken, zij het op verschillende dagen.

Zo wordt verwacht dat het vanaf zaterdag voor zonsopgang in India zichtbaar zal zijn, en in Australië kort voor zonsopgang op zondag.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!