Noorse man voor overschrijding van zijn visum in Cha Am door de immigratiedienst van Phetchaburi gearresteerd 

PHETCHABURI:- Als onderdeel van een grootschalige veegactie  uitgevoerd door de immigratiedienst van Phetchaburi zijn verschillende personen in het kader van de campagne ‘X-Ray Risk Area/High-Risk Foreigners’ gearresteerd, waarmee de opgeschaalde inspanningen van de autoriteiten om de immigratiewetten te handhaven worden benadrukt.

Het immigratiebureau van Phetchaburi, voerden onder leiding van luitenant-kolonel Hattaporn Sewakorn, een operatie uit die resulteerde in de arrestatie van een 62-jarige Noorse man, alleen geïdentificeerd als Mr. John. De arrestatie vond plaats in het Cha-am-district, met name in de Pilla Room, kamer nr. 20, gelegen op 52/3 Moo 2, subdistrict Sam Phraya.

Mr. John wordt aangeklaagd wegens het overschrijden van de geldigheidsduur van zijn visum, waarbij hij er formeel van wordt beschuldigd ‘een buitenlander te zijn die zonder toestemming het Koninkrijk is binnengekomen en daar is gebleven’. Deze operatie onderstreept de voortdurende waakzaamheid van de immigratieautoriteiten bij het monitoren en optreden tegen buitenlanders die illegaal in het land verblijven.

Eerder deze maand, op 7 maart 2024, arresteerde een onderzoeks- en onderdrukkingseenheid van Phetchaburi Immigration Khun Narumon Ongkusiri, een 40-jarige Thaise staatsburger uit de provincie Chiang Mai, bij Pee Pee & D Fruit Co., Ltd. ., gelegen in het Tha Yang-district.

Khun Ongkusiri werd  beschuldigd van het “tewerkstellen van buitenlanders zonder werkvergunning”, een overtreding van Sectie 9 en Sectie 102 van de Wet op het Bestuur en Management van Werkgelegenheid voor Vreemdelingen, en het helpen en aanzetten tot dergelijke praktijken.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Phetchaburi Immigration

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!