Binkie van amper 11 jaar in Thailand weigert HIV-test, wetende dat zij partner positief is

THAILAND:- Een 11-jarige jongen verbaasde zijn artsen met zijn reactie op een suggestie voor een HIV-test na een klacht over genitale afscheiding. De jongen weigerde zelfverzekerd de test, wat aangeeft dat hij al op de hoogte was van zijn status via zijn partner, een 18-jarig meisje.

De alarmerende zaak kwam naar voren op de populaire Facebook-pagina ไม่ใช่หมอบ่น-aggressivenotdoctor, waar werd onthuld dat de jonge patiënt medische hulp zocht vanwege een afscheiding in zijn genitale gebied. Toen de dokter een HIV-test voorstelde, was het antwoord van de jongen even schokkend als onthullend.

Hij verklaarde dat de test niet nodig was omdat zijn partner hiv-positief was en hij dacht dat hij het virus van haar had opgelopen. Deze zaak leidde tot grote bezorgdheid en discussie op sociale media.

Veel Thaise gebruikers uitten hun bezorgdheid over de maatschappelijke problemen die in de onthulling naar voren kwamen, met name de toenemende trend van zwangerschappen onder meisjes van 10 tot 14 jaar en de seksuele uitbuiting van minderjarigen. Het incident onderstreept de vitale behoefte aan uitgebreide seksuele voorlichting, vooral omdat nieuwsgierigheid naar seksuele zaken een natuurlijk onderdeel is van de adolescentie.

Zeer recentelijk waren dergelijke onderwerpen binnen de Thaise samenleving vaak in geheimzinnigheid gehuld, maar de huidige generatie wordt geconfronteerd met nog grotere risico’s zonder de juiste begeleiding en educatie vanwege de rijkdom aan informatie en desinformatie die voor hen beschikbaar is.

Seksuele gezondheidsbewustzijn
De uitwisseling tussen de 11-jarige patiënt en de arts roept serieuze vragen op over de staat van bewustzijn over seksuele gezondheid onder Thaise jongeren. Het benadrukt een dringende behoefte aan open gesprekken en voorlichting over seksuele gezondheid om de verspreiding van HIV en andere seksueel overdraagbare infecties te voorkomen.

Het vestigt ook de aandacht op de juridische en ethische implicaties van seksuele relaties met minderjarigen, vooral wanneer er een aanzienlijk leeftijdsverschil bestaat tussen de partners, zoals in het geval van de 11-jarige jongen en zijn 18-jarige vriendin.

De hoop is dat door dergelijke verhalen aan het licht te brengen, een weg kan worden gebaand naar een beter begrip en steun voor de jongere generatie terwijl zij de vaak moeilijke reis van de adolescentie doorkruist.

Olleke Bolleke in Thailand

Bron: facebook ไม่ใช่หมอบ่น

Eén gedachte over “Binkie van amper 11 jaar in Thailand weigert HIV-test, wetende dat zij partner positief is”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!