Hier het schema van wanneer de nationale parken in de buurt van Hua Hin dit jaar gesloten zullen zijn

HUA HIN:- In de omgeving van deze kustplaats liggen een aan prachtig onderhouden nationale parken die zoveel te bieden hebben. Op de drempel van Hua Hin en Cha-am liggen een aantal nationale parken, waaronder Kaeng Krachan, het grootste nationale park van Thailand.

Terwijl de meeste bezoekers van Hua Hin en Cha-am naar het strand gaan, is geen vakantie naar deze regio compleet zonder een bezoek aan een van de nabijgelegen nationale parken te brengen.

Maar houd er rekening mee voordat u de reis plant: sommige attracties in nationale parken zullen binnenkort hun jaarlijkse pauze nemen.

Het Afdeling Nationale Parken, Natuur en Plantenbehoud, afgekort het DNP, heeft de jaarlijkse seizoenssluiting aangekondigd van attracties in 134 van de 156 nationale parken.

Dit initiatief, gericht op de bescherming van het natuurlijke erfgoed van het land, zorgt ervoor dat verschillende attracties in het hele land tijdelijk gesloten zijn voor zowel lokale als internationale bezoekers.

Tot de getroffen gebieden behoren zes nationale parken in of nabij de provincies Phetchaburi en Prachuap Khiri Khan: Kaeng Krachan, Kui Buri, Khao Sam Roi Yot, Namtok Huai Yang, Hat Wanakon en Ao Sayam.

Specifieke sluitingen zijn onder meer Khao Phanon Thung en zijn kampeerterrein van 1 augustus tot 31 oktober 2024, en de wildobservatiegebieden in Kui Buri, bekend om zijn wilde olifantenpopulatie. Bovendien zal het populaire Khao Daeng-uitkijkpunt in Khao Sam Roi Yot van 1 tot 30 juni niet toegankelijk zijn.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Ministerie van Nationale Parken, Natuur- en plantenbehoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!