Nooddecreet in Thailand blijft van kracht om Covid19 situatie op te lossen, en is niet gerelateerd aan protesten, zo beweert Premier Prayut

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-O’Cha verzekerde de Thaise bevolking aan dat de regering het nooddecreet moet verlengen, aangezien de wet nog steeds verplicht is om de mogelijke hernieuwde verspreiding van Covid19 virus tegen te gaan.

Hij sprak nadat de Move Forward-partij er bij de regering op had aangedrongen het nooddecreet in te trekken nadat een nieuwe verlenging in juli zou eindigen. 

Partijparlementslid Rangsiman Rome beweerde ook dat de wet is gebruikt om juridische stappen te ondernemen tegen pro-democratische demonstranten in plaats van de verspreiding van het virus in te dammen.

Bovendien zei hij dat het decreet niet langer verplicht zou zijn, aangezien de regering verschillende Covid19 beperkingen had versoepeld, waaronder het verwijderen van mondkapjes plicht en gezondheidsscreening in openbare ruimtes.

De minister-president zei vervolgens in een reactie dat het besluit nog steeds van kracht is en de grondgedachte en noodzaak in overeenstemming met de huidige situatie moet bezien. Ze zouden ook moeten overwegen of het nooddecreet wordt opgeheven, of alleen de volksgezondheidswetten de situatie onder controle zouden kunnen houden of niet.

Prayut zei: “Iedereen weet dat bij het gebruik van het nooddecreet alle afdelingen betrokken zijn, inclusief burgers, politie en militairen, om de situatie te beheersen. Daarom moest de regering grondig nadenken of het al dan niet nodig was, afhankelijk van de situatie.”

De premier verwierp beweringen van critici dat het decreet werd vastgehouden als een manier om pro-democratische protesten of protesten tegen zijn regering in het algemeen gemakkelijker te vervolgen en te stoppen, en verklaarde dat het alleen werd gebruikt om de verspreiding van Covid-19 te stoppen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkokbiznews
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkokbiznews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!