NOG NOOIT IS HET SONGKRAN FEEST IN THAILAND ZO BELABBERD BEGONNEN

~ZONDER STRIJD GEEN OVERWINNING~
(Na grote inspanning wordt succes pas bereikt)

THAILAND:- Een dag voor de start van het traditionele Songkran Nieuwjaarsfestival registreerde Thailand het hoogste aantal nieuwe coronabesmettingen sinds de pandemie maandag begon.  985 nieuwe gevallen werden binnen 24 uur gemeld, die bijna allemaal lokaal werden overgedragen, zo meldde de Thaise autoriteiten.  

Het zwaarst getroffen zijn Chiang Mai in het noorden en de hoofdstad Bangkok, meldt de krant Bangkok Post.  De meeste gevallen zijn naar verluidt de Britse variant van het virus, dat als aanzienlijk besmettelijker wordt beschouwd.  Tot dusverre was het Zuidoost-Aziatische land met zijn 70 miljoen inwoners relatief licht door de crisis gekomen: in totaal werden 33.600 gevallen gemeld, 97 mensen stierven in verband met Covid-19.  

De regering vreest nu dat het virus zich zal verspreiden via het Songkran-festival, dat vanaf vandaag tot en met donderdag duurt.  Tijdens het grootste festival van het jaar keren veel Thais terug naar hun geboorteplaats en vieren het nieuwe jaar met hun families.  

De luidruchtige watergevechten die kenmerkend zijn voor de vieringen, zijn echter verboden.  Vorige week maakten de autoriteiten bekend dat ze alle uitgaansgelegenheden in Bangkok en 40 andere provincies voor twee weken zouden sluiten.  Bars, pubs, clubs en karaokebars worden beïnvloed.  De meeste nieuwe gevallen van infectie zouden verband houden met uitgaansgelegenheden in de horeca.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!