Kritiek op de langzame vaccinatiecampagne van de Thaise overheid

~RAP IN DE HAND, RAP IN DE TAND~
(Het kan maar achter de rug zijn)

BANGKOK:- De Thaise industrie associatie, de FTI geeft de regering de schuld van de trage vooruitgang bij de vaccinatie tegen Covid en roept de particuliere sector op om sneller te helpen met de vaccinatiecampagne.  

“De regering is te traag met het verspreiden van vaccins”, zo bekritiseert de voorzitter van het FTI, Khun Supant Mongkolsuthree.  Volgens de voorzitter van de Thaise Kamer van Koophandel, Khun Sanan Angubolkul worden er in Bangkok per dag slechts 5.000 tot 10.000 mensen gevaccineerd.

Als de regering tegen het einde van het jaar 70 procent van alle inwoners van Bangkok wil vaccineren, zouden de autoriteiten 30.000 tot 50.000 mensen per dag moeten vaccineren. De regering heeft tot nu toe slechts 400.000 doses vaccin gegeven, wat veel te weinig is.

Khun Supant vertelde dat de FTI de regering heeft opgeroepen om de vaccinaties te versnellen en de particuliere sector te ondersteunen bij het importeren van vaccins. “We willen minder wettelijke voorschriften, vooral die van de Food and Drug Administration, om snel vaccins te kunnen kopen van in het buitenland ‘, zo zei hij voorzitter.  

De goedkeuring van vaccinaties door de particuliere sector zal een ander belangrijk kanaal zijn om autoriteiten te helpen bij het opbouwen van immuniteit voor kuddes.  Veel bedrijven hebben belangstelling getoond voor het kopen van vaccins in de hoop ongeveer 900.000 werknemers te vaccineren. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerste aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: finance.yahoo.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!