Nieuwe Thaise Selfridges-eigenaars onthullen plannen voor Londense vestiging

LONDEN:- De nieuwe eigenaars van Selfridges hebben grootse plannen voor de flagshipstore in Oxford Street, waaronder de mogelijke opening van een exclusief hotel en de integratie van huurappartementen.

“Veel potentie naast retail”
Vlak voor Kerstmis verkocht de familie Weston de iconische warenhuisketen voor omgerekend 4,7 miljard euro aan de Thaise Central Group en de Oostenrijkse Signa Holding. Beide partijen namen een belang van 50% in de joint venture.

Dieter Berninghaus, uitvoerend voorzitter van Signa, heeft de potentiële plannen voor de locatie in Londen bekendgemaakt. Hij wil de bestaande voedselhal opwaarderen, maar ziet buiten het retailgedeelte nog veel meer mogelijkheden. Zo denkt hij onder meer aan de ontwikkeling van huurappartementen. Bovendien staat een deel van het pand, waar ooit een hotel gevestigd was, sinds 2008 leeg.

Uit gegevens van CoStar Group, een bedrijf dat commerciële vastgoedinformatie verstrekt, blijkt dat in de afgelopen vijf jaar maar liefst 83% van de belangrijkste Britse warenhuizen verloren ging. Daarin speelden zowel de veranderende winkelgewoonten als de pandemie een belangrijke rol. Ongeveer 237 warenhuizen wachten nog steeds op een nieuwe bestemming, zo schrijft FashionUnited.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Redactie
Bron: FashionUnited

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!