Handelaren in cryptocurrency’s in Thailand moeten 15% winstbelasting gaan betalen

BANGKOK:- Bitcoiners in Thailand moeten waarschijnlijk meer belasting gaan betalen over hun eventuele winsten. Ook hint het ministerie van Financiën naar meer controles en surveillance, zo meldde het Thaise dagblad “de Bangkok Post”. Het handelen in bitcoin of cryptocurrency’s lijkt daarmee wat minder aantrekkelijk te worden voor de Thaise bevolking.

Belastingen
Het gaat om een vorm van vermogenswinstbelasting (of capital gains tax). Zoals de naam al doet vermoeden is dit een belasting op de winst die gemaakt wordt bij de verkoop van verschillende assets. Bitcoin en tokens horen daar volgens de Thaise autoriteiten ook bij.

In de praktijk betekent het dat doorsnee beleggers en bijvoorbeeld miners winstbelasting moeten gaan betalen als ze bitcoin met winst verkopen. Cryptobeurzen krijgen een voorkeursbehandeling en hoeven volgens de Bangkok Post niet te vrezen voor extra belastingen. Voor spaarders heeft deze regel pas effect wanneer zij overgaan tot verkoop.

Om dit te handhaven wordt er ook gewerkt aan een uitgebreide manier om de geldstromen in het land beter te analyseren en daar ook naar te handelen.

Belastingbetalers in Thailand moeten hun vermogen in bitcoin netjes opgeven bij de belastingdienst. Als je dat niet doet, kun je net als in Nederland, rekenen op boetes of ergere straffen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Robin Heester 
Bron: Bitcoin magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!