Nieuwe studie toont aan dat 8,1 miljoen mensen in Thailand arm zijn en dat 4,4 miljoen onder de armoedegrens leven

BANGKOK:-Maar liefst 8,1 miljoen Thais zijn arm en 4,4 miljoen van hen leven onder de armoedegrens, zo blijkt uit het laatste rapport van de Nationale Raad voor Economische en Sociale Ontwikkeling, het NESDC.

In het rapport over de armoedesituatie in Thailand in 2021, dat dit jaar werd uitgebracht, staat vermeld dat het aantal mensen dat onder de armoedegrens leeft, is gedaald van 4,7 miljoen in 2020 tot 4,4 miljoen vorig jaar.

“Dit is allemaal te danken aan de economische stimuleringsmaatregelen van de regering om de financiële lasten voor arme mensen te verlichten, zoals maatregelen om de koopkracht te verhogen en de energierekening te verlagen”, aldus het NESDC.

Het NESDC ontdekte echter dat armoede vanuit andere dimensies dan alleen inkomen in Thailand veel ernstiger is. Onder verwijzing naar de Multidimensionale armoede-index, het MPI, die vier dimensies van armoede identificeert, namelijk onderwijs, gezondheid, levenskwaliteit en financiële stabiliteit, zei het dat 8,1 miljoen Thais aan armoede lijden.

“Maar liefst 36,9% van hen zijn ouderen, terwijl 51,5% degenen zijn die niet bijdragen aan de economie, zoals kinderen, geesteszieken, zieken of werklozen”, aldus het NESDC.

 In de onderwijssector zijn meer kinderen voortijdig van school gegaan, vooral degenen die niet bij hun ouders wonen. Volgens het rapport zijn vorig jaar meer dan 280.000 leerlingen voortijdig van school gegaan vanwege hun armoede.

Wat de gezondheid betreft, zei het dat arme mensen lijden onder het gebrek aan toegang tot schoon water en voeding, eraan toevoegend dat de toegang van mensen tot basisvoorzieningen nog steeds beperkt is, vooral in afgelegen gebieden.

Als het gaat om levenskwaliteit, omschreef de studie dat 2,8 miljoen mensen geen toegang tot internet heeft, omdat signalen niet alle locaties bereiken en veel mensen internetkosten niet kunnen betalen.

Als het gaat om financiële zekerheid, zegt het rapport dat veel werknemers geen toegang hebben tot sociale zekerheid en dat hun inkomsten niet voldoende zijn om rond te komen. Dit geresulteerd in oplopende schulden en problemen met het sparen van geld, zei het.

 Om deze problemen op te lossen, heeft het NESDC de regering geadviseerd om informatiesystemen te verbeteren en beleid te lanceren om de levenskwaliteit van mensen te verbeteren.

“Overheidsinstanties zouden met beleidspakketten moeten komen die multidimensionale armoede oplossen, zoals het verbeteren van financiële geletterdheid onder mensen”, voegde het eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties:  Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!