Nieuwe regels ter ondersteuning van Covid-ziektekostenverzekering voor expats bedacht die lang in Thailand verblijven

~GEZONDHEID IS EN BLIJFT DE GROOTSTE SCHAT~
(Gezondheid is het allerbelangrijkste)

BANGKOK:-  Het Thaise kabinet keurde gisteren, dinsdag 15 juni, in principe nieuwe regels goed ter ondersteuning van de ziektekostenverzekering voor buitenlanders die lang verblijven onder het niet-immigranten “OA”-visum.

De oude regels vereisten de aanschaf van een Thaise ziektekostenverzekering via de website Longstay.tgia.org, die operationele problemen heeft ondervonden.  De nieuwe regels bieden soelaas voor expats ouder dan 70 jaar die geen verzekering kunnen afsluiten in Thailand en dus het risico lopen dat hun aanvraag voor verlenging van het verblijf wordt afgewezen.

 De nieuwe regels waren als volgt opgesteld:
1. De eerste visumaanvraag moet een ziektekostenverzekering of overheidswelzijn omvatten met een minimale dekking van $ 100.000 of 3 miljoen baht voor medische kosten en behandeling van Covid-19.
2. Aanvragen voor verlenging van het verblijf kunnen gebruik maken van een zorgverzekering uit het buitenland of een overheidsuitkering uit het buitenland.  Dit moet worden gecertificeerd door een relevante overheidsinstantie, zoals een buitenlandse ambassade in Thailand of het ministerie van Buitenlandse Zaken van het land.
3. Als een verzekeraar dekking weigert vanwege gezondheidsrisico’s, moeten visumaanvragers aanvullende documenten overleggen, waaronder de weigeringsbrief, plus zekerheden, borgsommen en andere ziektekostenverzekeringen van ten minste 3 miljoen baht.

Het kabinet heeft het immigratiebureau de opdracht gegeven om de regels en voorwaarden voor het aanvragen van visa voor kort verblijf te verbeteren, terwijl het ministerie van Buitenlandse Zaken is belast met het verbeteren van de richtlijnen voor OA-visumaanvragen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron:  The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!