Nieuwe diesel-elektrische locomotieven in Thailand gearriveerd om de treindiensten van het land te verbeteren

CHONBURI:- Thailand heeft gisteren als eerste stap 20 Chinese diesel-elektrische locomotieven in ontvangst genomen om zijn verouderende vloot te vervangen. De eerste 20 locomotieven uit een batch van 50 besteld bij de Chinese fabrikant CRRC Qishuyan Ltd werden verscheept naar Sriracha Train Yard in Chonburi en ontvangen door de Staatsspoorwegen van Thailand (SRT).

De nieuwe locomotieven moeten alle oude locomotieven die al bijna 50 jaar in dienst zijn, gaan vervangen.

De locomotieven zijn geïmporteerd door SFR Consortium, dat in augustus 2020 het contract won met een bod van 6,52 miljard baht. Volgens het contract moeten overige 30 locomotieven moeten samen met reserveonderdelen vóór februari 2023 geleverd worden.

“De nieuwe dieselelektrische locomotieven gebruiken motoren van Duitse makelij en hebben een asbelasting van 16 ton, een ton hoger dan de dieselelektrische locomotieven die momenteel in Thailand worden gebruikt”, zo vertelde gouverneur van het SRT, khun Nirut Maneephan gisteren.  

“Dit zal de efficiëntie van SRT helpen verhogen op het gebied van kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid van de treindienst.”

Nirut voegde eraan toe dat de nieuwe locomotieven een maximumsnelheid van 120 kilometer per uur bij het vervoeren van personen en 70 km/u voor vracht kunnen halen. Ze zijn uitgerust met een ATP-remsysteem [Automatic Train Protection] en CCTV-camera’s, hebben lage emissiewaarden en zijn compatibel met European Train Control System (ETCS) niveau 1.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “Nieuwe diesel-elektrische locomotieven in Thailand gearriveerd om de treindiensten van het land te verbeteren”

  1. Als ik het goed begrijp hadden ze toch al van die locomotieven (gratis) gekregen van Japan!!
    Die jappen zijn slim die zijn van die rotzooi af en hoeven ze die niet te ontmantelen en hebben ze die Thaien ermee opgescheept heel slim 55555.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!