De gemeente Phuket heeft beloofd om serieus om te gaan met de kritiek op de ‘hospitaalfaciliteiten’ op het eiland.

PHUKET:- Verschillende regeringsfunctionarissen van Phuket hebben plechtig beloofd de nodige verbeteringen aan te brengen na de kritiek van een Britse journalist op de ‘hospitaalfaciliteiten’ van de provincie.

De Britse journalist Jonathan Miller had een column in de krant The Times geschreven over een ziekenhuis in Phuket, waarin hij bekritiseerde dat toeristen daar leven als betalende gevangenen.

De beschreven zgn. “Ziekenhuizen” zijn hotels die samenwerken met ziekenhuizen die uitgebreide medische zorg kunnen bieden aan patiënten met minder ernstige symptomen.  In reactie op de kritiek zei de gouverneur van Phuket, Narong Woonciew, dat hij ambtenaren heeft opgedragen de zaak nauwgezet te onderzoeken.

Hij zei dat de provincie klaar is om terechte kritiek op het ziekenhuissysteem aan te pakken, maar zou alle informatie die niet waar was, weerleggen.

Khun Narong drong erop aan dat toeristen nog steeds vertrouwen hebben in het volksgezondheidsbeheer van de provincie, zoals blijkt uit 2500 tot 3500 bezoekers die Phuket elke dag binnenkomen.

Hij is ook van mening dat meer toeristen de provincie zullen bezoeken zodra de “Test and Go” -regeling vanaf 1 februari wordt heropend.

Ondertussen zei de directeur van de Tourism Authority of Thailand (TAT) Phuket Office, Khun Nanthasiri Ronnasiri, dat bezoekers die positief testen op Covid-19 en milde symptomen ontwikkelen medische behandeling kunnen krijgen in ziekenhuizen of de alternatieve hospitaalfaciliteiten.

Voorts zei dat de TAT zal samenwerken met het Phuket Provincial Public Health Office, ziekenhuizen en andere gerelateerde instanties om ervoor te zorgen dat toeristen en hotelexploitanten zich houden aan de Covid-19-preventiemaatregelen.

“Om de verspreiding van Covid-19 in te dammen en de stress van toeristen te verlichten, zal TAT toeristen bewust maken dat ze activiteiten kunnen doen in het ziekenhuisgebied, maar de faciliteit niet kunnen verlaten”, en voegde eraan toe dat TAT richtlijnen heeft uitgevaardigd om te zorgen voor toeristen die Phuket bezoeken, die waren doorgestuurd naar zijn 29 kantoren over de hele wereld om bewustzijn bij buitenlanders te creëren.

De voorzitter van de Phuket Tourist Association, Phumkit Raktaengam, zei dat de provincie een overeenkomst heeft bereikt om als volgt voor toeristen te zorgen:

  • Bedden in ziekenhuizen moeten worden gereserveerd voor patiënten die ernstige symptomen ontwikkelen.
  • Ziekenhuizen zijn ingericht om gedurende 10 dagen patiënten met milde symptomen te verzorgen.
  • Hoteluitbaters in Phuket is gevraagd om 5 procent van hun kamers te reserveren voor de behandeling van toeristen met milde symptomen.
  • Er zijn gemeenschapsisolatiefaciliteiten opgezet om patiënten met milde symptomen uit andere provincies te ondersteunen.

Hij ontkende de kritiek van Miller en zei dat de actie van het ziekenhuis om toeristen toe te staan ​​activiteiten buiten hun kamers te ondernemen, was gericht op het verlichten van stress.  Ook ontkende hij dat het ziekenhuis een feestje had gehouden.

“We zullen bewustzijn creëren over activiteiten die toeristen later kunnen doen”, zei hij.

Hij voegde eraan toe dat de vereniging een deel van de kritiek van de journalist zou aanpakken en het ziekenhuis zou vragen om de faciliteiten, zoals internet, tv-signaal en zwembad, te verbeteren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Phuket 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!