17-jarige meisje uit Roi Et verdacht van een beroving van een goudwinkel in Nonthaburi krijgt borgtocht

NONTHABURI:- Met enig regelmaat lezen wij over berovingen van goudwinkels in het land, meestal gepleegd door een mannelijk persoon, daarom is het opmerkelijk te noemen dat een meisje van 17 jaar dit criminele pad is opgegaan.

De Centrale Jeugd- en Familierechtbank heeft een 17-jarig meisje tijdelijk uit de cel gelaten dat afgelopen zondag een goudwinkel met behulp van een mes berooft heeft.

De directeur van haar school heeft 15.000 baht betaald als borgsom voor haar vrijlating.

Afgelopen zondagmiddag betrad het meisje, afkomstig uit de provincie Roi Et, de Rattanathibet-vestiging van de Big C-hypermarkt in de provincie Nonthaburi.  Ze droeg een pet, handschoenen en een mondkapje.

Nadat ze daar het filiaal van goudwinkel Yaowarat Krungthep was binnengegaan, haalde ze een keukenmes tevoorschijn en gaf een stuk papier en een zwarte plastic zak aan de 21-jarige manager van de winkel, Khun Kulpanisa Dabut, die op dat moment achter de toonbank stond.

Op het briefje stond geschreven : “Stop geld en goud in deze tas, begin niet te schreeuwen want je hebt je leven zelf in de hand, het is niet nodig om je te doden”

Khun Panisa deed wat haar was opgedragen en stopte kettingen en ringen in de tas.  De sieraden van in totaal 13,75 baht (208,4 gram)zouden  400.000 baht waard zijn.

Ze gaf haar de tas, maar toen het meisje de winkel uit rende, schreeuwde khun Kulpanisa om hulp. Een politieagent in het winkelcentrum aan het surveilleren was en toevallig in de tegenovergestelde richting liep, slaagde erin het meisje vast te pakken.

Het meisje vertelde later aan de politie dat ze wat geld had gestoken in een online investeringswebsite na het zien van een advertentie op Instagram. Aangemoedigd door een forse opbrengst in eerste instantie, stopte ze de 50.000 baht levensverzekeringsuitkering van haar vaders dood erin.  Ze ontdekte al snel dat het een fraude in het spel was toen ze geen contact kon opnemen met de website.

Toen haar moeder, die het Covid19 virus had opgelopen en in de  provincie werd behandeld, naar het geld begon te vragen, wist ze niet wat ze anders moest doen. 

Khun Boonruam, haar grootmoeder bij wie ze woont tijdens haar studie, vertelde de politie dat het meisje drie jaar bij haar woonde De afgelopen maanden heeft ze thuis online geleerd en heeft ze haar nooit over haar problemen verteld.  Op zondag vertelde haar kleindochter haar dat ze naar een tandarts zou gaan.

Volgens Sectie 339 van het Wetboek van Strafrecht wordt beroving bestraft met een gevangenisstraf van 5-10 jaar en een boete van 10.000-20.000 baht.  De straf wordt kwijtgescholden voor personen die niet ouder zijn dan 15 jaar en gehalveerd voor personen van 15 tot 18 jaar.  Als de straf langer is dan drie jaar, kan deze worden geschorst.

Onderzoekers van cybercriminaliteit onderzoeken de zaak ook om juridische stappen te ondernemen tegen de oplichters achter de website.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Bangkok Post 

Eén gedachte over “17-jarige meisje uit Roi Et verdacht van een beroving van een goudwinkel in Nonthaburi krijgt borgtocht”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!