Het Thaise booster vaccinatie campagne begint in oktober, zo verkondigde de minister van gezondheid, Anutin Charnvirakul

BANGKOK:- De minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul, verklaarde deze middag aan de pers, dat mensen die al twee twee injecties met het Sinovac Covid19 vaccin hebben gehad, vanaf eind deze maand of begin oktober in aanmerking komen voor een zgn. boostershot.

Hij vertelde dat de boosterdosis waarschijnlijk vangnet merk AstraZeneca zou zijn en dat mensen deze derde vaccinatie dicht bij hun huis zouden moeten kunnen krijgen.

In oktober worden er 5 miljoen doses van het Pfizer-vaccin  verwacht, deze zouden worden toegediend aan kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. 

“Deze vaccinatiecampagne zal op scholen worden uitgevoerd om de mensenmenigte te verminderen”, zei hij.

In dezelfde persverklaring onthulde minister Anutin ook dat thailand volgend jaar ten minste drie in Thailand gemaakte Covid19 vaccins gebruikt gaan worden, namelijk AstraZeneca, Baiya Phytopharm en het vaccin van de Farmaceutische Organisatie van de overheid.

Als de ontwikkeling succesvol is, zal Baiya Phytopharm naar verwachting jaarlijks 50 miljoen tot 60 miljoen doses van zijn plantaardig vaccin produceren, zo beweerde Khun Anutin.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!