Nieuw uitgevonden Thaise mondkapjes bieden bescherming bij zowel PM2.5 deeltjes als het Covid19 virus

~IN EEN NIEUW JASJE STEKEN~
(Iets wat verouderd is, wordt vernieuwd)

BANGKOK:- De faculteit Ingenieurswetenschappen van Chulalongkorn University heeft in samenwerking met PTT een nieuw drielaags mondkapje bedacht dat bescherming biedt tegen zowel fijne stofdeeltjes als het Covid19 virus.

Uit de eerste tests is gebleken dat het masker tot 84 procent van de PM2,5-stofdeeltjes kan filteren en tot 99 procent van de bacteriën of virussen kan opvangen, zo maakte  technisch docent dr. Pitchaya Rachadawong aan de pers bekend.

De buitenste laag van het masker is van waterdicht polyester doordrenkt met antiseptische verbindingen, de tweede laag is een filter gemaakt van fijne vezels om stofdeeltjes op te vangen, terwijl de binnenste laag is gemaakt van 100 procent katoen voor het comfort en de veiligheid van de gebruiker.

Het masker kan worden gereinigd door het met alcohol te besproeien of te wassen met water en zeep.  Het zou tot 15 keer gewassen kunnen worden.

Het drielaagse masker is geschikt voor ruimtes met airconditioning, omdat de drager het misschien te oncomfortabel vindt om buitenshuis te dragen.

Het onderzoeksteam werkt momenteel aan dunnere maskers die dezelfde of betere bescherming bieden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron:  The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!