Inwoners in het oostelijk gelegen Chanthaburi gewaarschuwd om tijdens het paarseizoen twee kuddes dartele dikhuiden te vermijden

CHANTHABURI:- Vrijwilligers voor het behoud van wilde olifanten hebben de  mensen in Chanthaburi gewaarschuwd om op te passen voor twee kuddes olifanten die op weg zijn  naar de rubberplantages in de districten Khao Khitchakut en Kaeng Hang Maew, dit nadat één van de olifanten de dood van drie mensen op zijn geweten heeft.

De waarschuwing kwam zodat mensen niet het risico zouden lopen te worden aangevallen of gedood door de pachyderms.

Khun Chutima Lueang-on, een 31-jarige vrijwilliger, zei dat de olifanten in twee kuddes waren opgesplitst: 15 in het district Khao Khitchakut en zeven in Kaeng Hang Maew.

Ze legde uit dat de kudde van 15 drie babyolifanten omvatte, terwijl de meest gevreesde “Phlai Nok”, een olifant die eerder twee dorpelingen had gedood en vorige week nog een verslaggever van KomChadLuek ombracht, tot de tweede kudde behoorde.

Khun Chutima zei dat deze groep naar verwachting naar het gebied bij de San Sai Dam zal gaan om te paren.

“Als twee kuddes bij elkaar komen, wordt het een grote groep van 22 olifanten, waarvan tien grote volwassen dieren”, zo waarschuwde ze.

“Wij adviseren mensen dus die door die gebieden gaan om een ​​voertuig te gebruiken in plaats van een motorfiets, omdat ze door de dieren kunnen worden aangevallen.”

De vrijwilligers houden samen met andere functionarissen het gedrag van de olifanten nauwlettend in de gaten om een ​​plan voor te bereiden om ze uit de gemeenschapsgebieden te verdrijven, voegde ze eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!