Thaise regering overweegt statuskaarten voor coronavirus in te voeren

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Volksgezondheid overweegt de mogelijkheid om gekleurde kaarten uit te geven om de status aan te geven van mensen die zijn ingeënt en die hersteld zijn van Covid19 virus zodat deze mensen opnieuw deelnemen aan sociale activiteiten.

De kaarten – groen voor volledig gevaccineerd en geel voor mensen die binnen één tot drie maanden van het virus zijn hersteld – worden momenteel bestudeerd, zo verklaarde kun Kiattiphum Wongrajit, de secretaris van de volksgezondheid.

Hij zei dat de kaarten vooral nuttig zullen zijn voor bedrijfseigenaren en personeel in bedrijven waar ze in nauw contact met het grote publiek komen.

De maatregel vormt een aanvulling op de geleidelijke versoepeling van de lockdown-maatregelen en andere beperkingen van woensdag in 29 provincies met de hoogste Covid19 prevalentie.

Restaurants mogen klanten bedienen met een capaciteit van 50% terwijl winkels hun deuren weer openen.  De versoepeling van de beperkingen is ingegeven door een aanhoudende daling van de dagelijkse besmettingen.

De groene kaarten, die digitaal kunnen worden afgegeven aan mensen die twee vaccindoses hebben gehad, zijn gebaseerd op de vaccinatiegeschiedenis die wordt bewaard in de Mor Prom-database.

De gele kaarten identificeren hun houders die zijn genezen van Covid-19, wiens immuniteit tegen het virus van nature is ontwikkeld.

De kaarten kunnen echter gedurende een korte periode geldig zijn in afwachting van een beoordeling van de immuniteitsniveaus van de houders.

Dr. Sophon Iamsirithavorn, adjunct-directeur-generaal van het Department of Disease Control (DoDC), zei dat de kaarten zich in een conceptuele fase bevonden en dat als de kaarten zouden worden geïmplementeerd, ze in oktober zouden worden gelanceerd met een proefprogramma dat later deze maand van start gaat.

Gisteren liet het DoDC officieel weten dat restaurants en dienstverlenende bedrijven vandaag hun activiteiten mogen hervatten zonder dat hun personeel voorlopig ingeënt hoeft te zijn tegen Covid-19 of negatief getest is op het virus.

Er is een respijtperiode gegeven om het personeel de tijd te geven zich te laten vaccineren nadat bedrijven klachten hadden ingediend dat de meeste van hun werknemers nog geen prik hadden gekregen.

Dr. Chawetsan Namwat, de directeur van het DoDC voor gezondheidsrisico’s en ziekten in noodsituaties, zei dat inrichtingen in hun gebouwen gezondheidsbeschermingsmaatregelen moeten nemen, waaronder het dragen van gezichtsmaskers, veelvuldig handen wassen en sociale afstand.

 “Covid-19 zal niet verdwijnen en veel landen vinden veilige manieren om met het virus te leven”, zei Dr. Chawetsan.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!