Nieuw benoemd gemeenteraadslid in Pattaya brengt de niet bestaande openbare prostitutie ter sprake

PATTAYA:- Het raadslid Khun Boonanan Pattanasin, kwam met de suggestie om ongeorganiseerde straatmadelieven (ik vindt de uitdrukking hoeren een beetje bargoens) op de beach road van Pattaya in één bepaald gebied hun werk te laten doen.

Nu zult zich afvragen ….maar prostitutie in Thailand is toch illegaal?, maar als u het aan enkele hoge Thaise regeringsfunctionarissen zou vragen, bestaat het al helemaal niet in ons liefelijke Pattaya.  Desondanks alles heeft het bovengenoemd gemeenteraadslid nu gesuggereerd dat straatmadelieven op Beach Road worden “georganiseerd” in een afgesloten zone.

Misschien kan het Khun Boonanan Pattanasin, de voorzitter van de Pattaya Business & Tourism Association, worden vergeven wanneer hij praat over zo’n taboe-onderwerp als de prostitutie waar de stad buiten Pattaya al lang beroemd/berucht om is.  Per slot van rekening werd hij op  18 februari j.l. nieuw gemeenteraadslid in Pattaya benoemd.

Khun Boonanan maakt zich zorgen over het imago van Pattaya voor pas aankomende toeristen.  Hij vindt dat Beach Road van begin tot eind al jaren smakeloos uitziet, met tientallen ongeorganiseerde ZZP’ers die op allerlei wijze proberen een kerel aan de haak te slaan.

Misschien heeft hij het lef om te suggereren dat de prostituees zich tot hun eigen zone zouden moeten beperken, buiten het zicht van die miljoenen gezinnen, kinderen en trouwe mannen die volgens toeristenbureaus binnenkort naar Pattaya zullen komen.

Natuurlijk zou het instellen van een gebied voor prostitutie, terwijl de realiteit wordt erkend, een stempel van goedkeuring geven aan een illegale activiteit.  Bovendien zouden de autoriteiten van Pattaya hun schatkist niet kunnen aanvullen door de straatlopers elke maand te arresteren, te bekeuren en weer vrij te laten.

De nieuwe voorzitter van de gemeenteraad van Pattaya, Sitiporn Kutnak, was meer geïnteresseerd in het bespreken van andere onderwerpen, zoals het verkeer op de Bali Hai-pier en kapotte relingen bij het openbare gezichtspunt van Koh Larn.

Burgemeester Sonthaya Kunplome zei dat, nadat alle barrières op Bali Hai waren verwijderd, er plannen zijn om ze terug te plaatsen, nu het toerisme – en het verkeer – weer aantrekt.

Parkeren op de toegangsweg van de pier wordt verboden en er worden betonnen barrières teruggeplaatst om auto’s op hun rijstrook te houden en bussen en minibusjes te parkeren op de daarvoor bestemde plaatsen.

Wat betreft Koh Larn, zei Boonanan dat het niet goed is voor de zaken wanneer balustrades als luciferhoutjes breken en toeristen twee meter naar beneden tuimelen en in het ziekenhuis belanden.  Hij drong er bij de stad op aan om alle toeristische plekken te inspecteren en eventuele reparaties onmiddellijk uit te voeren.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya Mail
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: The Pattaya Mail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!