Het Thaise en Amerikaanse leger lanceren verkleinde ‘Cobra Gold’-oefeningen

THAILAND:- De jaarlijkse gezamenlijke militaire oefening tussen de Verenigde Staten en Thailand is gisteren, 20 februari begonnen, weliswaar op een kleinere schaal in vergelijking met pre-pandemische tijden en zonder de traditionele oorlogsoefeningen in het twee weken durend programma van grotendeels humanitaire trainingsoefeningen.

“Cobra Gold”, dat in 1982 werd gelanceerd, is ’s werelds langstlopende multinationale militaire oefening en dient als een belangrijk platform voor de Verenigde Staten om allianties in Azië te versterken in een tijd van toenemende concurrentie met China.

China zal ook deelnemen, samen met militair personeel uit India, Indonesië en de Amerikaanse bondgenoten Zuid-Korea en Australië.

In 2019 deden zo’n 4.500 Amerikaanse soldaten mee aan Cobra Gold.  In 2020 deden er 106 mee en vorig jaar 600.

Ondanks de kleinere reikwijdte, zei de woordvoerder van het ministerie van Defensie, Kongcheep Tantravanich, dat Thailand de oefeningen ziet als een essentieel mechanisme om de militaire samenwerking te verbeteren.

Myanmar, voorheen een Cobra Gold-waarnemer, zal voor het tweede achtereenvolgende jaar niet deelnemen, wat volgens Kongcheep niets te maken had met de crisis in het land sinds het leger.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya Mail
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: The Pattaya Mail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!